hirdetés

Növekvő kanadai vendégéjszakák

A kanadai vendégek és vendégéjszakák száma is növekedett tavaly. Az idén májusban induló új, közvetlen Budapest-Toronto légi összeköttetés további lendületet ad a két ország közötti turisztikai kapcsolatok elmélyítésének.A tengerentúlon az USA mellett a Magyar Turizmus Zrt. kiemelt figyelmet szentel Kanadának is: első ízben vett részt hazánk a márciusi ottawai szakkiállításon.

hirdetés

A KSH 2014-re vonatkozó előzetes adatai alapján a kanadai vendégek száma hazánkban 5,4%-kal, kereskedelmi szálláshelyeinken eltöltött vendégéjszakáik száma 8,3%-kal nőtt az előző évhez képest. A nemzeti turisztikai marketingszervezet első ízben jelent meg a kanadai Ottawában rendezett Travel and Vacation Show kiállításon március 28-29. között. A vásári megjelenés mellett a magyar turisztikai kínálatot a média és a szakma képviselőinek is bemutatták: a kiállítást megelőző napon az ottawai magyar nagykövetség fogadásán, majd a kiállítás nyitónapján is sor került Magyarország-prezentációra. A rendezvény tapasztalatai alapján a kanadai fogyasztókat elsősorban hazánk termálvizei és wellness-szolgáltatásai érdeklik.

Március 31-én Kanada második legnagyobb médiuma, a torontói Globe and Mail jelentetett meg cikket Budapestről: Amerika egyik leginnovatívabb, nagy tapasztalattal bíró szállodatulajdonosa, Henry Kallan Budapest öt látnivalóját ajánlja az olvasóknak annak apropóján, hogy hotelláncának új gyöngyszeme, az ötcsillagos Hotel Aria márciusban nyitott meg Budapest belvárosában.

Februárban már a második légitársaság, a SkyGreece jelentett be járatindítást Budapest és Toronto között, amely májustól egész évben heti két járattal folytatja majd működését. A kanadai magyar nagykövetség szerint az új közvetlen járat hozzájárul a magyar-kanadai gazdasági kapcsolatok mélyítéséhez, a turizmus fejlesztéséhez, és segíti a kanadai magyarság kapcsolattartását Magyarországgal.

(forrás: Vendég & Hotel Online, Magyar Turizmus Zrt.)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai