hirdetés

Turisztikai Világszövetségéhez csatlakozna Budapest

(MTI) - Budapest csatlakozna a Peking vezetésével alakuló Turisztikai Városok Világszövetségéhez (WTCF) - áll az erről szóló előterjesztésben, amelyről május 30-án dönthet a közgyűlés.

hirdetés

A dokumentum szerint Kou Csin-lung pekingi főpolgármester tavaly októberben kérte fel Tarlós István főpolgármestert, hogy a magyar főváros csatlakozzon a szövetséghez, felajánlva az első körben jelentkező városok számára garantált tagsági díjfizetési mentességet.
Az előzetes dokumentációkat áttekintve, és figyelemmel az előkészület alatt álló Peking-Budapest közötti testvérvárosi kapcsolat létesítésére, Csomós Miklós, az előterjesztést jegyző főpolgármester-helyettes fontosnak tartja, hogy Budapest partnerséget vállaljon egy, a Peking Főváros és turisztikai cége által kezdeményezett világszervezet munkájában.
Az előterjesztés szerint úgy vélte, a szervezet marketing értéke a távol-keleti piacokon már rövid távon is kedvező hatással lehet Budapest turistaforgalmának élénkítésére. Ezért arra kéri a közgyűlést, hogy hagyja jóvá Budapest jelentkezését a WTCF tagságába.
A tervek szerint a nagy turisztikai városok mellett, mint a potenciálisan résztvevő Amszterdam, Barcelona, Berlin, Brüsszel, Bécs, Dublin, Lisszabon, Róma, Moszkva, Riga, Dubai, Jakarta, Sapporo, Szöul, Los Angeles, Ottawa, Buenos Aires, Kairo és a nagy kínai városok, több utazásszervező cég (Air China, Kempinski Hotels, Tui AG) kíván társulni a nem-kormányzati, non-profit nemzetközi szervezethez, amelynek székhelye Pekingben van.
Az előterjesztés szerint a szövetség működésének vezérfonala a városi élet és turizmus vonzóbbá tétele, az élhető város fenntarthatóságának ösztönzése. Céljai között szerepel a világ vezető turisztikai úti céljai kapcsolatrendszerének intézményesítése, elmélyítése. A szervezet közös kutatások, tapasztalatcsere, internetes platform és marketing, promóciós eszközök kifejlesztésével törekszik a civil- és versenyszférával történő együttműködés előmozdítására. (MTI)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk