hirdetés

A hely, ahol az oltástagadókat várják tárt karokkal

Az idilli osztrák nyaralóhely, a Wolfgang-tó melletti Strobl település bizarr módon került az elmúlt napokban az ausztriai hírekbe.

hirdetés

Ugyanis a település egyik biobolttal is rendelkező vendéglátó egysége nem hajlandó a koronavírus elleni oltást felvett látogatóit kiszolgálni, a kávé és sütemény csak az oltással nem rendelkező vendégeinek jár, írja a helyi hír nyomán a good-deal.at szakmai portál.

pixabay.com
pixabay.com
 

Az akció ráirányítja a figyelmet arra a társadalmi törésvonalra, amely az oltáspártiak és oltástagadók között kezd mélyülni, utalt a jelenségre Silvia Traunwieser, a Salzburgi Egyetem jogfilozófia professzora az ORF körképében.

A település polgármestere Josef Weikinger mosolyogtatónak tartja a kezdeményezést, és nem tulajdonít nagy jelentőséget neki, a demokrácia a vitákról és a konszenzusról szól – vallja.

A Wolfgang-tó régió turisztikai egyesülete ugyanakkor elítéli a rebellis vállalkozást.

Mint ismert, Ausztriában május 17-től nyithattak újra a vendéglátóhelyek, amelyeket a mai napig szigorúan csak az úgynevezett 3G szabály alapján, „zöld útlevéllel” lehet igénybe venni. A zöld passzushoz igazolást az kaphat, aki a gyógyult, oltott, vagy tesztelt (3G) státusz valamelyikével rendelkezik. A szóban forgó vendéglátóhely a jogszabály-konform módon teszteléssel, vagy gyógyultsági igazolással vehető igénybe. 

(forrás: www.good-deal.at)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk