A kávérajongók két új egyedülálló kávénak örülhetnek

A Nespresso legújabb Limited Edition kávéörleményeivel Ruanda és Mexikó közösségeit mutatja be a kávérajongóknak.  Két különleges közösség, két egyedülálló kávé, melyeket a szakértelem egyesít: íme az Umutima wa Lake Kivu és a Tanim de Chiapas.

A Nespresso kávészakértői minden évben új Limited Edition őrleményeket alkotnak, örömteli meglepetést szerezve ezzel a világ kávérajongóinak. Két legújabb, különleges Limited Edition kávéjának bemutatásához a Nespresso a ruandai Kivu-tó és a mexikói Chiapas termelőihez látogatott el – két igencsak különböző közösséghez, melyeket mégis egyesít az odaadás és a szakértelem, ahogyan ültetvényeiket gondozzák. A termőterületek megnevezése mellett mindkét Limited Edition kávé neve magában foglalja az adott közösség nyelvén a ‘szív’ szót, ami tükrözi a közösségek szenvedélyes elkötelezettségét. Az UMUTIMA wa Lake Kivu jelentése magyarul: Kivu-tó szíve , a TANIM de Chiapas pedig a Chiapas szívének megfelelője.

A Nespresso, amelynek neve egyet jelent a minőséggel és a kávé tökéletes ismeretével, örömmel mutatja be e két apró, ám hatalmas tudással bíró és lelkes kávétermelő közösséget, amelyek közül az egyik modern feldolgozási technológiáiról ismert, a másik pedig arról, hogy hagyományos módszereik apáról fiúra szállnak. Ezek a farmerek elkötelezetten törekszenek a lehető legkiválóbb minőségű kávé termelésére; a Nespresso mindezt elmélyült pörkölési és őrlési ismereteivel egészítette ki, s így születtek meg a különleges UMUTIMA wa Lake Kivu és a TANIM de Chiapas kávék.

A ruandai Kivu-tó sűrűn lakott és gondosan művelt partvidékén rengeteg apró, ám magas szinten modernizált kávéültetvény működik. A kávétermelés a reneszánszát éli ezen a vidéken, s az itteni farmerek a legújabb technológiák segítségével dolgozzák fel a termést, amely így a legfinomabb és leggazdagabb aromájú Arabica kávék közé tartozik. A termelők kizárólag az érett kávécseresznyéket szedik le – természetesen kézzel –, s ezt követi a szigorú válogatás, aminek köszönhetően csakis a tökéletes kávészemek maradnak a kínálatban. Manapság úgy tartják, hogy Ruandából származnak Kelet-Afrika legédesebb és legízletesebb kávéi. A Nespresso kávészakértői a zöld kávészemek osztott pörkölésével gazdagítják tovább ezt a kivételes ízvilágot. A zöldkávé egyik felét enyhén pörkölik, ami kiemeli a gyümölcsös ízjegyeket, a másik felére viszont erősebb pörkölés vár, ami erőteljes ízt és textúrát ad. A Nespresso kávészakértői ezzel a módszerrel biztosítják, hogy e kávé egyedi és komplex jellege tökéletesen érvényesüljön a csészében.

A mexikói Chiapas egészen más világ: itt a kávé magas, vulkanikus hegyoldalakon terem, s az ültetvények közt avokádó- és narancsligetek illatoznak. Chiapas köztudottan a legjobb minőségű mexikói kávék termőhelye, melyeknek egyedi ízvilága a csonthéjas gyümölcsök és a kakaó aromáit idézik. Az itt élő farmerek hagyományos gazdálkodási módszereket alkalmaznak, s mesterségbeli tudásuk apáról fiúra száll – annál is inkább, mivel földjeik a házuk körül terülnek el, tehát ültetvényük az otthonuk szerves része. Ezek a termelők nemzedékek óta a dús, trópusi esőerdők árnyékában termelik kávéjukat, elnyújtva ezzel az érés folyamatát, amellyel biztosítják a kiváló minőséget és a kifinomult aromákat. A Nespresso tudása még különlegesebbé varázsolja a Chiapas területéről származó kávészemeket. A szakértők itt is az osztott pörkölési technikát alkalmazzák. A paraméterek azonban eltérőek: a kávé egy részét hosszan, alacsony hőmérsékleten pörkölik, hogy megóvják a mogyorós és pirított gabonás ízjegyeket, míg a másik rész rövidebb, erőteljesebb pörkölése fokozza a kávé intenzitását, és selymesen lágy textúrát ad neki.

„Bár a két régióban eltérő módszerekkel termelik a kávét, a két közösség odaadó munkája és különleges közösségi szelleme végül ugyanarra az eredményre vezet: a legkiválóbb minőségű kávéhoz, aminek értékét világszerte elismerik” - mondta Karsten Ranitzsch a Nespresso kávészakértője.. “Az UMUTIMA wa Lake Kivu és a TANIM de Chiapas egyaránt Pure Origin őrlemények, hiszen a hozzájuk felhasznált kávé 100 százalékban az adott országokból származik – mi pedig osztott pörkölési technikánk segítségével tovább gazdagítottuk belső értékeiket, s így tökéletes kávéélményt alkottunk. Most szeretnénk megosztani ezt az élményt Club-tagjainkkal is, akik örömmel ismerkednek a világ új, izgalmas ízeivel” – tette hozzá.

A kávék ízprofilja

UMUTIMA wa Lake Kivu

A könnyed textúra és a gyümölcsös ízjegyek frissítő elegyét élvezetes utóíz koronázza meg. Espresso formában elkészítve a legélvezetesebb.

Intenzitás: 6

 

TANIM de Chiapas

Karakterét selymesen lágy textúrája, pirított gabonás aromája és mogyorós ízjegyei határozzák meg. Espresso vagy Ristretto formában elkészítve a legélvezetesebb.

Intenzitás: 7

Mind az UMUTIMA wa Lake Kivu, mind pedig a TANIM de Chiapas remekül harmonizál a tejjel, így a Nespresso kávészakértőinek ajánlásával érdemes megkóstolni őket Cappuccino, Latte Macchiato formában, vagy akár egyszerűen egy kevés tejjel.

A Nespresso UMUTIMA wa Lake Kivu és TANIM de Chiapas kávéi 2016. január 25-től korlátozott ideig vásárolhatók meg világszerte a Nespresso Boutique-okban, s ugyancsak ekkortól rendelhetők meg telefonon a Nespresso Clubon keresztül, illetve online a www.nespresso.com oldalon.  

 {youtube|id=obBpxS3Mg_M}

Forrás: Vendég&Hotel Online


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?