hirdetés

A legfontosabb gasztrotrendek 2022-ben

Ismét tele a világ azzal, hogy miféle trendek várhatók az új esztendőben, ezúttal 2022-ben. Az amerikai vendéglátásban legbefolyásosabbnak számító National Restaurant Association aktuális felmérését tárta a hazai szakma elé a Food&Wine.

hirdetés

2021 végén Amerika vezető kulináris szövetsége, az 1929-ben alakult American Culinary Federation (ACF) tagjai közül 350 séfet kértek fel arra, hogy mondja el, hogy mit tart 2022 legfontosabb trendjeinek. A felmérés idén is hasznos és tanulságos eredményt hozott - írja Csíki Sándor Food&Wine című blogjában.

A legmenőbb kulináris trendek

Arra kérdésre, hogy 2022-ben melyek lesznek a legmenőbb kulináris trendek, a megkérdezett séfek többsége a következőket jelölte meg:

1. Fenntarthatóság
2. Növényi alapú élelmiszerek
3. Kényelmi ételek
4. Egészséges, immunrendszer erősítő ételek
5. Globális ételek és ízek

A világjárvány idején világszerte nőtt az elvitel és kiszállítás, azonban a fogyasztók körében nőtt az igény  környezetbarát csomagolóanyagok iránt,és a fenntarthatóság továbbra is befolyásoló tényező maradt.

A válaszadó séfek úgy gondolják, hogy, miután a fogyasztók a járvány csúcsán sok kényelmi ételt fogyasztottak [legalábbis Amerikában – szerk.], felértékelődik az olyan hozzávalók szerepe, amelyek immunerősítő tulajdonságokkal rendelkeznek, mint például a paradicsom, a bogyók, az olívaolaj, a magvak és az étcsokoládé. Valamint teret nyernek egészséges és bolygóbarát alternatívaként a növényi alapú élelmiszerek is.Az egyedi, gyakran nemzetközi ízek iránti vágy is előkelő helyen áll a listán. A Délkelet-Ázsiából, Dél-Amerikából, a Karib-térségből, valamint Észak- és Nyugat-Afrikából származó globális élelmiszerek vezetik a listát.

TOP10 általános trend 2022-ben:

    Fenntartható, újrafelhasználható és újrahasznosítható csomagolás
    Csomagolás, amely megőrzi az élelmiszerek minőségét, és biztosítja, hogy az élelmiszer jól utazzon a kiszállítás   során
    Hőmérsékletet tartó csomagolás, amelyben a meleg étel meleg, a hideg étel hideg marad
    Nulla hulladék/fenntarthatóság
    Immunitást erősítő falatok
    A menü egyszerűsítése, kevesebb tétel
    Immunitást erősítő/funkcionális összetevők
    Növényi alapú szendvicsek
    Élelmiszerbiztonsági/ hamisítás-biztos csomagolás
    Alternatív édesítőszerek, például juhar- és kókuszcukor

(forrás: Food and Wine)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk