hirdetés

A margarin trónfosztása: vajkirályság

Más sem volt látható, hallható egy időben a tévében, rádióban, csak az, hogy mennyire egészséges a növényi eredetű margarin, valamint a különféle rejtélyes összetevőjű, ámde könnyen kenhető vajkrémek fogyasztása, meg hogy a szív milyen egészségesen dobban tőle, az állati eredetű vaj pedig csak a baj forrása. De aztán fordult a kocka...

hirdetés

Valamiért el is hittük: vették a vásárlók a margarint, mint a cukrot, szegény vaj pedig méltatlanul egyre inkább háttérbe szorult. Aztán egyszer csak fordult a kocka: manapság aki ad magára, és fontos számára, valamint a családjának, hogy jót és finomat kenjen reggel a kenyérre, pirítósra – annak vaj kerül az asztalára.

Fotó: www.nosalty.hu
Fotó: www.nosalty.hu

A táplálkozási szakértők is nagy hirtelen a fejükre csaptak, és eszükbe jutott, a vaj mégsem egészségtelen, sőt… Koleszterin- és más zsírösszetevők gyors felszívódásáról, szív- és keringési betegségek elleni védelemről, immunrendszer-növelő hatásról kezdtek sorban értekezni – mintha mindig is ezt állították volna, nem pedig pont az ellenkezőjét. Na mindegy, fátylat rá. A lényeg: a vaj ismét itt van körünkben, immár elfoglalta megérdemelt helyét az élelmiszerek között, ezért egy magára valamit is adó étteremben vagy más vendéglátóhelyen tízből kilenc alkalommal vajjal kínálják a vendéget, nem pedig margarint tesznek elé.                        

Amennyiben felkeltette érdeklődését a téma, a teljes cikk a Magyarországon kapható vajak értékelésével együtt a Turizmus Trend / Vendég & Hotel szeptemberi lapszámában található.

 

 

 

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai