hirdetés

A pandémia áldozata lehet a Mozart-golyó

Csődeljárás alá kerül az „eredeti Mozart-golyó” ausztriai gyártója.

hirdetés

A hiányzó turisták miatt megcsappant kereslet, a növekvő energiaárak, a kijárási korlátozások miatt ismétlődő üzemszünetek egyaránt mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy az Ausztria egyik jelképének számító Mozart-golyó gyártója: a Salzburg-tartományban működő grödingi „Mirabell Mozartkugeln” cég csődöt jelentsen - írja a GD Consulting.

A hamarosan kezdődő csődeljárás során igyekeznek a közel 140 munkavállaló számára kielégítő megoldást találni. Ha nem sikerülne megmenteni az 1948 óta gyártott terméket és az arra épülő patinás márkát, az bizonyára sokaknak fog hiányozni, hiszen a marcipános-csokoládés desszertet sokan Ausztriával azonosítják, így része az országimázsnak is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!


Meghosszabított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk