hirdetés

Aggódik Lyon turizmusa miatt a francia szállodaszövetség

A városban olyan rossz lett a közbiztonság, hogy a francia szállodai és éttermi szakszövetség szerint a gasztronómia fővárosának tartott Lyonban sem a lakosok, sem a turisták biztonsága nem garantált - írja a v4na.com.

hirdetés

Nem csillapodnak az indulatok Lyonban, a gasztronómia fellegvárának tartott francia nagyvárosban ugyanis az utóbbi időben rendkívüli módon megromlott a közbiztonság, ami miatt éles ellentét alakult ki a belügyminiszter és a város zöldpárti polgármestere között. A rendkívüli helyzetről az UMIH nevű francia szállodai és éttermi szakszövetség számolt be, egy, a sajtónak eljuttatott közleményben azt írták, hogy a városban olyan mértékben megromlott a közbiztonság, hogy már sem a lakosok, sem a turisták nincsenek biztonságban, de a vendéglátásban dolgozók is napról napra egyre kevésbé érzik magukat biztonságban.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

Az UMIH egyértelműen elítéli a lyoni zöldpárti városvezetés cselekvésének és reagálásának hiányát a növekvő problémával szemben. Az szövetség ezért sürgős tárgyalásokat szeretne a városvezetéssel és a hatóságokkal a probléma megoldása érdekében. Azt szeretnék, hogy a vendéglátásban dolgozók jó körülmények között, baráti szellemben gyakorolhassák szakmájukat. Hozzáteszik, hogy a szálloda- és vendéglátó szektor fontos része Lyon imázsának, ám a városról alkotott kép az utóbbi időben erősen megromlott országszerte és külföldön egyaránt.

A városban olyan rossz a helyzet, hogy idén áprilisban a no-go zónaként ismertté vált La Guillotière nevű kerülettel szemléltette a német televízió a megromlott franciaországi közbiztonságot. A ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen) német közszolgálati televízió, egyben Európa legnagyobb közszolgálati műsorszórója a bűnözésről ismert kerületen keresztül mutatta be a problémát.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk