hirdetés

Alternatív sörkorcsolyákra vadászik a Sörszövetség

Idén először hirdet pályázatot éttermek, vendéglátósok számára a Sör Világnapja alkalmából a Sörszövetség, amelynek célja, hogy megtalálja Magyarország Sörkorcsolyáját. A szomszédos országokban a sör és gasztronómia kéz a kézben járnak, a Szövetség szeretné, ha itthon is elkészíthetnénk azokat a kísérő falatokat, amelyek legjobban illenek kedvenc italunkhoz.

hirdetés

A modern magyar gasztronómia forradalma nem lehet teljes a sör nélkül, ezt már a Sör mi több eseménysorozat is bizonyította. A sör reneszánszát éli, jelen van a magyar mindennapokban, azonban hazánkban még nem találtuk meg hivatalosan azt a falatkát – sörkorcsolyát, amely méltó társaságot biztosítana számára. „A pályázat célja, hogy túllépve a pogácsa-virsli-földimogyoró nem túl izgalmas trióján, megtaláljuk azokat a modern magyar gasztronómiába illeszkedő, jó minőségű alapanyagokból elkészített sörkorcsolyákat, melyek igazán jól párosíthatóak a sör mellé” - mondta Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetsége igazgatója.

A pályázat nyitott, a versenyben részt vehet bármilyen Magyarországon bejegyzett, HO-RE-CA szegmensben működő vendéglátóegység. A versenyt három kategóriában hirdetik meg: világos láger, búza, és félbarna, illetve barna sörök mellé kigondolt sörkorcsolyákkal lehet pályázni. A zsűriben Salamon Zsófia, a Sörszövetség titkára mellett Gyenge Zsolt, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöke is helyet foglal, így a Magyarország Sörkorcsolyája 2016. cím büszke tulajdonosait a hazai sörszakma képviselői együtt választják ki. „Olyan sörkorcsolya recepteket várunk a nevezőktől, amelyeket könnyű fogyasztani és a rutinos szakácsok mellett a kezdők is szívesen megpróbálkoznak az elkészítésével.” – nyilatkozta Vásárhelyi István, aki sörgasztronómusként a zsűri szakmai munkáját segíti majd. A díjakat 2016. szeptember 13-án a kóstolással egybekötött eredményhirdetésen adják át.

 

 

 

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk