hirdetés

Amikor a narancs és a pezsgő egymásra talál

Fűszeres karakter, narancsjegyekkel: megérkezett a Chandon Garden Spritz a hazai topvendéglátóhelyekre. Mi az egyelőre még erősen turistamentes Vörösmarty téren kóstolhattuk.

hirdetés

A narancs és pezsgő találkozása pompás kísérője lehet a legforróbb hónapoknak, most pedig úgy tűnik, hogy még ezt is új szintre lehet emelni. A belvárosi Marty’s Kitchen & Bar teraszán bemutatták a nyári sláger-italok egyik nagy várományosát, az argentin Chandon pincészet nyári estékre szóló legújabb italát, amelynek megszületésével sikerült egy közös palackba zárniuk a kesernyés narancs és a pezsgő találkozását.

 

Ez egy kézműves keserű-narancs likőr, helyi termesztésű valenciai narancsokkal, gyógynövényekkel és fűszerekkel, hallhattuk az italt forgalmazó Moet Hennessy magyarországi brand menedzserétől, Szegedi Nórától.

Aki azt is elárulta, az argentínok mindezt hozzáadott ízfokozók és színezők nélkül, más spritzekhez képest feleannyi cukorral hozták létre. A végtelenül egyszerűen és gyorsan elkészíthető ital bontás után azonnal szervírozható egy kis jéggel, egy szelet naranccsal és egy darabka friss rozmaringgal. 

A Chandon Garden Spritzről még több információ:

A Garden Spritz egy kivételes argentin Chandon pezsgő és egy egyedülálló narancslikőr házasítása, amelyet gondos odafigyeléssel kizárólag a világ legjobb területeiről származó alapanyagokból állítanak elő friss valenciai narancs, gyógynövények és fűszerek feldolgozásával.

A gyártás során semmilyen mesterséges aroma vagy színezék nem kerül felhasználásra, a természetesség és a letisztult ízvilág megőrzése végett pedig fele annyi cukrot tartalmaz, mint más spritz termékek. Egy kifinomult spritz azoknak, akik az izgalmas újdonságokat keresik poharukban. A Chandon Garden Spritz a Chandon pincészet csapatának munkáját dicséri helyi kézzel válogatott szőlő és narancs felhasználásával, ritka növényekkel kiegészítve.

Ízében visszaköszön a fűszeres karakter, a lendületes narancsjegy, valamint az intenzív citrusosság, amely egyensúlyban van az édes jegyekkel. Minden kortyot kesernyés aromák zárnak, kivételes harmóniát teremtve az érdes ízkarakterrel, a következő kortyra ösztönözve.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hazánk július 1-jétől a többi tagállamhoz hasonlóan szabad beutazást biztosít az uniós COVID-igazolással érkező külföldieknek. Ön szerint ez elindíthatja a nyárra a beutazást?

Kiadónk társoldalai