hirdetés

Az árpa az új kakaó

Elkészült a kakaómentes csokoládéalternatíva, amelynek ráadásul jóval kisebb az ökológiai lábnyoma, mint a kakaótartalmúnak. Hamarosan meg is lehet vásárolni.

hirdetés

Egy régóta használatos erjesztési eljárás segítségével gyárt kakaómentes „csokoládét” egy WNWN (ejtsd: win-win) nevű londoni startup - írja a Store Insider.

A cég specialitásának alapját egy bizonyos árpaszubsztrátum képezi, amely egy meghatározott baktériumkombináció alkalmazása mellett, fermentáció útján barna pasztává alakul. Ezzel a manőverrel a gyártó a kakaóbabok meghéjazásának és megpörkölésének mozzanatait egyaránt átugorja. A további lépések mindazonáltal a hagyományos csokoládé gyártásának fázisaival már megegyeznek, vagyis a massza először melanzsőrbe (keverő-gyúró berendezés), majd pedig öntőmintákba kerül.

Forrás: WNWN

Az új termék erényei között szerepel, hogy előállítása a valódi csokoládéénál 80 százalékkal kevesebb szén-dioxid-kibocsátással jár, illetve, hogy a nyersanyagának előállítása etikailag kifogásolhatatlan körülmények között (értsd: garantáltan gyermekmunkamentesen) zajlik.

Ha ez nem volna elég, az édesség vegán, koffein-, glutén- és pálmaolajmentes, illetve a „konkurenciánál” kevesebb cukrot tartalmaz.

A WNWN műcsokoládéja május 18-ától kezdődően kizárólag a vállalat honlapján keresztül, dobozonként 10 angol fontos áron válik elérhetővé.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk