hirdetés

Badacsony New Yorkban

A badacsonyi borászok személyesen kínálják a borvidék 155 borát szakmai partnereik és a nagyközönség részére az impozáns budapesti New York Palotában március 19-én, ahol az őshonos magyar fajta, a Kéknyelű lesz a középpontban.

hirdetés

Az egyedülálló összborvidéki bemutatkozás példás összefogás eredménye, amely immár harmadik éve valósul meg a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület koordinálásával és a badacsonyi borászok aktív közreműködésével.

„Budapest az ország borkereskedelmi központja, emellett a borfogyasztók népes tábora és a legfontosabb véleményformálók is itt élnek. Referenciaértékűnek tartjuk az itt történő közös borvidéki bemutatkozást” – mondta Part Imre, a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület elnöke.

 

A rendezvényen a Badacsonyi Borvidék 31 borászatának 155 borát lehet majd megkóstolni. Annak érdekében, hogy a résztvevők a badacsonyi kínálat legjavával találkozzanak, egy helyi borászokból álló bizottság vakkóstoló során előminősíti a borokat. A rendezvénynek immáron harmadik éve a borvidék támogatója, a legendás New York Kávéház ad otthont.

A rendezvény kiemelt fajtája a Magyar Értéktárba nemrég bekerült Badacsonyi Kéknyelű lesz, amelyből minden pincészet elhozza a saját büszkeségét. Ezt az őshonos magyar szőlőfajtát szinte kizárólag a Badacsonyi Borvidéken termesztik, ezért a szervezők joggal nevezhetik a március 19-i rendezvényt a világ legnagyobb Kéknyelű kóstolójának. A kóstolót megelőző sajtótájékoztatón a Badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet szakembere tart előadást a fajtáról.

A Kéknyelű mellett további borvidéki különlegességekkel is lehet majd ismerkedni az eseményen, mint például Rózsakő, Vulcanus, Zeus vagy Budai zöld.

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk