Bocuse d'Or: a gyerekzsűri a desszerteket díjazta

Január 22-én, vasárnap reggel megszólaltak a kürtök, sípok, dudák, dobok, és éktelen zsivaly kellős közepette elindult a világ legrangosabb szakácsversenyének világbajnoki döntője. Exkluzív tudósításunk a helyszínről.

A hatalmas, síppal, dobbal, nádihegedűvel zajló lyoni világdöntő nyitányán rendben zajlottak az események: a csapatok óraütésre, másodpercnyi pontossággal álltak be a számukra kijelölt helyekre, hogy elkészíthessék versenymunkájukat.

Amit idén a táltéma esetében ördöghalból, fekete kagyló és Szent Jakab-kagyló felhasználásával kell elkészíteni, a tányértéma pedig ezúttal gyerekmenü (három fogás 15 személyre), és a fogások mindegyikében szerepelnie kell a töknek. Az előétel előírása a vegán, a főétel elkészítéséhez pedig kötelezően tojást kell használni.

 

Érdekesség idén, avat be minket a részletekbe a helyszínen az eseményeket figyelő "alkalmi szakértőnk", Bősze Ákos, a magyarországi METRO Nagykereskedelem HoReCa Üzletágfejlesztési vezetője, hogy a hazánkat képviselő zsűritag, Hamvas Zoltán, aki a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, a az ördöghalas zsűriben kapott helyet, így nyilván annyit kóstol majd ebből a különleges halféléből a döntő két napja alatt, ami másnak egy életre is sok lenne.

 

Még egy érdekességről hallhattunk a verseny kapcsán: nagy siker idén a gyerekzsűri részvétele a versenyen, őket azért hívták meg kóstolni és pontozni a versenyzőket, mert idén kiemelten fontos szempont a versenyben a gyerekétkeztetrés témája, hiszen köztudott, hogy a vendéglátásnak ez az a területe, ahol a legtöbb étel megy kárba, mintegy 50 százaléka kerül a szemétbe világ szinten, és erre a komoly problémára szeretnék felhívni a figyelmet a lyoni világverseny szervezői - teljes joggal. Egyébként, árulja el "alkalmi tudósítónk", a gyerekzsűri körében osztatlan siker a versenyzők desszert témája, ez tetszik nekik a legjobban, amit nem csak kóstolnak, ahogy az egy profi kóstolótól elvárható, hanem élvezettel fogyasztanak el.

A magyar csapat különben - akik hétfőn, azaz hétfő reggel másodikként szólítva állnak be a versenykonyhába, hogy elkészíthessék versenymunkáikat - végignézték az első nap eseményeit. Versenyzőnk, Dalnoki Bence, a két Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje, valamint commis-ja, Nyikos Patrik és coach-uk, Széll Tamás Michelin-csillagos séf továbbra is nyugodtan várják a hétfői megmérettést, amelyről szintén a helyszínről tudósítjuk majd olvasóinkat.

 

 

 

 

Forrás: METRO / Turizmus Online


Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.
Törzshely a Pesti Broadway-n

Törzshely a Pesti Broadway-n 

Március 23-a este, egyetlen karszalag megvásárlásával részt vehetünk a Színházak Éjszakája összes eseményén.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.