hirdetés

Bor-Barangolás a mecseknádasdi pincesorokon

Idén is megrendezik a Pécsi Borvidék egyik legkedveltebb őszi rendezvényét, a Mecseknádasdi Bor-Barangolót szeptember 23-án.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A helyi borosgazdák összefogásából, illetve a Pécs-Mecseki Borút Egyesület támogatásával egy remek borturisztikai eseménnyel gazdagodott nem csak a falu, hanem a Pécsi Borvidék rendezvénynaptára is néhány évvel ezelőtt. 

A Bor-Barangoló megnyitja Mecseknádasdot és annak pincesorait

Már-már Mecseknádasdi hagyomány, hogy szeptemberben nem csak a pinceajtók nyílnak a településre érkező látogatók számára, hanem a pincesorok is. A 300 éves szőlőtermesztési és borkészítési hagyományokra építkezve álmodtak meg Mecseknádasdon egy olyan őszi rendezvényt, melynek során nem csak egy pincesoron lehet bort kóstolni, hanem a négy pincesoron elterülő kis pincék és nagyobb családi pincészetek zsűrizett borait mutatják be a közönségnek. Mecseknádasd gyönyörű és a mai napig rejtett értékei vannak, melyekre minden látogató rácsodálkozik, aki a barangolás során végigjárja a pincesorokat. Szerintünk lenyűgöző nem csak a falu kiváló és széles borkínálata, hanem maga a panoráma kilátás, melyet szívesen mutatunk meg a hozzánk érkezőknek – mesélte el Hetényi János, a Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesületének elnöke.

Pincéről pincére

Mecseknádasd egy kis kincsesláda, tehát érdemes lesz barangolni, kirándulni, miközben pincesorról pincesorra haladunk. S hogy miért egyedi a rendezvény? Egyrészt, a szervezők nagy hangsúlyt helyeznek a minőségre, így csak olyan bor kerülhet a látogatók poharaiba, melyet előtte az egyesület a zsűrizése során is jóváhagyott. Minden pincénél összehangolva, 3-3 bor kóstolható majd, mellyel igen széles kínálattal kecsegtet az esemény. Másrészt, a szervezők szakmai (helyi borászok vezette) idegenvezetést is biztosítanak azoknak, akik többet szeretnének megtudni a borokról és Mecseknádasdól. Mindezzel a falusi turizmus lényegét próbálják erősíteni, tehát a közvetlen és vendégszerető hangulatot.

Számokban

1 falu – 4 pincesor – 14 nyitott pince – 42 tétel bor – 1 jegy

Az előre zsűrizett kiváló (új)borokat egy jegy ellenében kóstolhatják végig a borkedvelők. Ezek között jellemzően fehér- és kékszőlő fajtákat találunk (Cserszegi fűszeres, Zenit, Irsai Olivér, Chardonnay, Merlot, Kékfrankos). De kínálunk ropogós gyümölcsös rosét és a svábokra oly jellemző sillert is; ahogyan jelen lesz a prémium, grúz származású Saperavi is. Célunk, hogy a látogatók többsége végig járja az előre kijelölt „borutat", s minden pincénél kóstolhasson helyi különlegességeket – tudtuk meg a szervezőktől.

A borok mellé nem csak borkorcsolya jár

A szervezők a napközbeni boros rendezvényen kívül, a Hetényi Családi Pincészet és Birtokra hívják az érdeklődőket az esti órákban, ahol vacsorázási lehetőség és egyéb kulturális programok is lesznek. A vacsora mellé nem csak kellemes jazz zene szól majd, hanem stand up fellépés is. A humor kedvelőt a TV-ből is ismert Showder klub sztárja, Orosz Gyuri humorista önálló műsora várja a pincészet borkápolnájában.

Nyitott pincék és pincesorok:

Trieb-pincesor: Garai Pince, Schraub Pince, Lovagpince: Wekler Családi Pincészet

Schlawaker Grund: Hudák Weingarten, Keszler Pince, Gungl's Weinkeller | Makk és Fiai Pince, Arnold Pince, Makk Pince, Rauschenberger Pince

Czehmanns Grund: Schum Pince (2), Sós Pince

Rékavölgyi-pincesor: Hetényi Családi Pincészet és Birtok

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk