hirdetés

Bormarketing ügynökség: Y és Z-generáció a fókuszban

Elindította első belföldi kampányát a Magyar Bormarketing Ügynökség. "Buborékok nyara" címmel indított kampányukkal elsősorban az Y és Z-generáció tagjait célozzák meg. 

hirdetés

Mint ezzel kapcsolatos, hozzánk eljuttatott közleményükben megjegyzik, bár kiváló boraink vannak, a borfogyasztás folyamatosan csökkenő tendenciát mutat: az elsődleges fogyasztói bázis nem frissül, jellemzően sokkal kevesebb magyar bor kerül ma a fiatalok poharába, mint a korábbi generációk esetében. A borok világára inkább a hagyományok, a tradicionális készítési technológiák és a konzervatív értékek előtérbe helyezése jellemző, amik távolabb állnak ettől a célcsoporttól, így a borfogyasztást is számos előítélet övezi. 

 

A Z-generáció tagjai, a jövő borfogyasztói például az alkoholmentes vagy részlegesen alkoholmentes italokat részesítik előnyben, a nehezebb, hordós, testesebb borok helyett inkább a buborékokat, a frissítő, könnyed, gyümölcsös, reduktív tételeket preferálják. Épp ezért az ügynökség nyári kampányának főszereplői a buborékos borok, a pezsgők, a habzóborok és a fröccsök, valamint a bor-és pezsgőkoktélok, amelyek (újra)felfedezésére és felelősségteljes fogyasztására hívják fel a figyelmet.

Mint írják, a kampány középpontjában a buborék áll, amely egyszerre utal a buborékos és habzó boros termékekre, valamint arra a közegre, baráti társaságra, amelyben hasonló érdeklődésű körű és ízlésű társainkkal jól érezzük magunkat.

A fiatalok augusztus folyamán számos nagyszabású eseményen is találkozhatnak a kampányrészleteivel: többek között a Balatonfüredi Borheteken, T-Danny Budapest Parkban tartott koncertjén, valamint a Balaton Pikniken és a Strand Fesztiválon. Hónap közepén továbbá útjára indul a Buborékok nyara retró kabrióbusza is, amely mozgó árusító- és kóstoltató pontként sorra látogatja ezeket az eseményeket.

(forrás: lounge.hu / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk