hirdetés

Borüzleti menedzserképzés indul Tokaj-Hegyalján

A sárospataki Tokaj-Hegyalja Egyetem (THE) fennhatósága alá tartozó Tokaj Wine Business Institute (TWBI) szeptemberben indítja el egyéves speciális oktatási programját. A Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus vezetésével létrejött posztgraduális iskola nemzetközileg is magas színvonalú tananyaggal várja a hallgatókat.

hirdetés

Tokaj Wine Business Institute a neves külföldi borüzleti intézmények példájára alakult meg, oktatási és kutatási tevékenységet egyaránt végez. A TWBI megalapításával a Tokaji Borvidék a tervek szerint újra elfoglalja a regionális vezető szerepet a borszakmai képzés terén, és világszerte erősíti a hazai és regionális borszakemberek pozícióit, számol be a hírről az euronews.com portál.

Az intézet szakmai partnerségre lépett a dijoni székhelyű School of Wine & Spirits Business at Burgundy School of Business-szel (BSB), de olyan hazai szakemberekre is támaszkodik, akik eddig is sikeresen képviselték a magyar borszakmát a nemzetközi porondon.

Fiáth Attila / Forrás: Facebook.com
Fiáth Attila / Forrás: Facebook.com

Az egyedülálló menedzserképzésen megismertetik a hallgatókat a borászati, borgazdálkodási irányzatokkal, ezzel párhuzamosan olyan iparág-specifikus üzleti és közgazdasági ismeretekkel látják el őket, amellyel akár nemzetközi szinten is vezetőkké, úttörőkké válhatnak a borpiacon. Az angol nyelvű posztgraduális képzés során a hallgatók Wine Business Manager diplomát szereznek. 

Fiáth Attila elmondta, hogy 15-20 halgatóval szeretnék elkezdeni a képzést, a tandíj egy évre 6500 euró, de ösztöndíjakkal támogatnak egyes jelentkezőket. Nemcsak Magyarországról, hanem a környezőországokból is számítanak érdeklődőkre. Úgy véli, az export egyre nagyobb szerepet játszik majd a magyar borászatban is, ezért kulcsfontosságú, hogy ehhez megfelelő szakemberek álljanak rendelkezésre.

A teljes hír ITT található.

 

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!


Meghosszabított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk