hirdetés

Érintésmentes étlap egy magyar startuptól

A COVID-19 járvány miatt kiemelkedően fontossá vált a biztonság szerepe a vendéglátás terén, így az éttermekben is. A megváltozott helyzetre sokan alaposabb és gyakoribb takarítással, továbbá az asztalok távolabbi elhelyezésével reagáltak. Kritikus pont maradt viszont az étlap, ami kézről kézre járva növelheti a fertőzés veszélyét. Erre kínál innovatív megoldást a Screbo, azáltal, hogy az asztalokra kihelyezett QR kód leolvasásával a vendégek érintésmentesen férhetnek hozzá az étlaphoz.

hirdetés

Az ötlet vívmánya abban rejlik, hogy az étlap eléréséhez nem kell külön alkalmazást letölteni a telefonra, a társaság felülete így is legalább olyan gyors, akár csak egy natív applikáció. Használata egyszerű, hiszen a legtöbb mobiltelefon kamerája már azonnal érzékeli a hivatkozást, ráadásul interaktívabb is, az ételekről kiváló minőségben készült fotókkal, videókkal illusztrálható felületen helyet kaphatnak olyan érdekességek is, mint például az étterem története vagy a stáb bemutatása. Az admin felület könnyen kezelhető, ahol a speciális ajánlatok feltüntetése mellett van lehetőség az allergének és egyéb információk megjelenítésére is.

Nem utolsó sorban a rendszer bevezetésével csökkenthető a várakozási idő, a kontaktusok számának csökkentése pedig fontos elvárás lehet az alkalmazottak védelmét illetően. A járványhelyzet következtében a költségcsökkentés sem elhanyagolható szempont, amire szintén alternatíva a rendszer, mivel használatával megszűnik az étlap nyomtatási költsége.

A legújabb fejlesztések már tartalmazzák a rendelések felvételének opcióját is, amivel időt és pénzt takaríthatnak meg az éttermek, a vírus-, és baktériummentes alternatíva választásával. A Screbo felületen a felszolgálók a Slack chat integrációjának köszönhetően azonnal értesülnek a rendelésekről és az esetleges kérdésekről, így a vendégek egyszerű módon, egy digitális megoldással a saját telefonjuk segítségével akár meg is rendelhetik a kiválasztott ételeket.

A magyar startup 2019-ben megnyerte a Proptech és a HubHub Budapest közösségi iroda első pitch versenyét modern és felhasználóbarát vendégtájékoztató rendszerével, amelyet szállodák számára fejlesztettek ki. 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai