hirdetés

Érkezik a Michelin Guide Dubajba

Az első gasztrokalauz által ajánlott dubaji helyeket 2022. júniusában mutatják be.

hirdetés

Dubaj több ezer étteremnek ad otthont, amelyek tehetséges nemzetközi és hazai szakácsok vezetésével különböző stílusú konyhák ételeit kínálják, a fine dining-tól a street food-ig.

A Michelin Guide Dubai új perspektívát és új betekintést nyújt majd nyár kezdettől a város kulináris kínálatának sokszínűségébe, kreativitásába és multikulturális jellegébe, amely a hagyományos emirátusi konyhából, valamint a városban élő több mint 200 más nemzetiség konyhájából származik.

Gasztroturisták célpontja

Dubaj 2021-ben 7,28 millió nemzetközi vendégéjszakát eltöltő látogatót fogadott, ami 32 százalékos éves növekedést jelent. Ez fontos jelzője a globális turizmus fellendülésének és annak, hogy a fenntartható növekedés útján járó Dubaj a világ egyik leglátogatottabb úticéljává váljon. A gasztronómiai turizmus – a különböző úticélok étkezési kultúrájának és örökségének felfedezése érdekében történő utazás – növekedésével a kiadvány idei bevezetése kalauzként szolgál majd ahhoz, hogy Dubajt az autentikus kulináris élményekre vágyó ínyencek kedvenc úti céljává tegye, figyelembe véve a látogatók ízlését és pénztárcáját.

Issam Kazim
Issam Kazim

Gasztronómiák találkozóhelye

Issam Kazim, CEO, Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketingkijelentette: „Nagyon örülünk, hogy Dubaj bekerült a nemzetközileg elismert Michelin Guide-ba, amely a kulináris élményeket biztosító, kiemelkedő nemzetközi desztinációk egyik leghitelesebb forrása. A 2022-es Tripadvisor Traveller's Choice Awards versenyén az utazók a világ legnépszerűbb úti céljának választották Dubajt. Ez az elismerés egyben annak az elismerése is, hogy nemzetközi gasztronómiai központtá váltunk, amelyet jövőbe tekintő vezetőségünk azon célkitűzése ihletett, hogy Dubajt a világ legnépszerűbb úticéljává tegyük és azzá a várossá, ahol a legjobb élni és dolgozni."

A kiválasztás kritériumai

A kiválasztás a kalauz ellenőrei által alkalmazott, jól bevált módszer szerint történik, annak általánosan alkalmazott öt kritériuma alapján; az alapanyagok minősége, a kiemelkedő konyhaművészet (kulináris technikák), az ízek harmóniája, a séf egyediségének és egyéniségének megjelenése a konyhaművészetében, valamint az étel konzisztenciája mind az idő múlását tekintve, mind a teljes menüt tekintve . Ezeket a kritériumokat valamennyi kiválasztott étteremben alkalmazzák annak érdekében, hogy a világ minden tájáról származó gasztronómusok tájékozottan válasszanak a kiváló minőségű lehetőségek közül.

 

 

(forrás: Dubaji Turisztikai Hivatal / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk