hirdetés

Ez a balatoni étterem is bezsebelt egy rangos díjat

Michelin Bib Gourmand elismerést kapott a balatonfüredi Sparhelt.

 

hirdetés

A legjobb ár-érték arányú éttermeket honoráló Michelin Bib Gourmand elismerésben részesült a közel nyolc éve nyílt balatonfüredi Sparhelt étterem.

A családias, fiatalos, bisztró konyhát kínáló étterem egy a magyar hagyományokra épülő, a gyerekkorunk ízeit megidéző menüsorral, illetve egy a nemzetközi ízvilágot felvonultató menüsorral várja a vendégeit egész évben. A tulajdonos szerint a magyar vidék gasztronómiája hihetetlen lehetőség előtt áll, a Sparhelt pedig a kezdetek óta a minőségi vidéki vendéglátás egyik hírvivője.

 

Idén először a budapesti éttermeken kívül a vidéki vendéglátóhelyeket is szemlézte a legendás Michelin Guide, az első díjazottak közé pedig bekerült a balatonfüredi Sparhelt is, amely a legjobb ár-érték arányú, minőségi konyhát kínáló éttermeket elismerő Bib Gourmand különdíjban részesült. „Hatalmas öröm számunkra az elismerés, közel nyolc év munkája érett be általa. Köszönettel tartozunk a vendégeinknek, akik folyamatosan inspirálnak minket, és adnak lendületet a fejlődéshez. Hálával tartozom az egész csapatnak is, hiszen az ő munkájukat dicséri a minősítés”, mondta Kántor Zsuzsanna étteremtulajdonos.

A Sparhelt egy családias és egyben fiatalos bisztró étterem, amelyet közel nyolc éve álmodott meg Kántor Zsuzsanna, Elek Balázs séffel közösen, aki a nyitás óta tölti be ezt a pozíciót. Az étterem gasztronómiai filozófiája két egyedi menüsorban mutatkozik meg. Az Örökség menü a magyar konyhát mutatja be az étterem saját, egyedi értelmezésében, főleg hazai alapanyagokra támaszkodva, a mai kor szellemében. A Kalandozás menü pedig kitekint a határokon kívülre és onnan választja ki a felhasznált alapanyagokat.

A Sparheltben vannak rendszeresen visszatérő fogások is, amelyek a vendégek kedvencei, ilyen a velős pirítós, a fürj kacsamájjal és marcipános paszternákkal, valamint az elmaradhatatlan őszi mandarinos fehércsokis sütőtök leves.

 

(forrás: gwc.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk