hirdetés

Ezek a Food Truck Show 2023-as adatai

Kiderült, a mozgó ételárusítás a gasztro-üzletág továbbra is sikeres változata: 40 százalékkal több helyszínre és rendezvényre hívták őket a 2023-as szezonban. 30 városba települt ki a jelenleg 150 darab food truck, így a kereskedők 10-15 százalékos, a Food Truck Show pedig 30-40 százalékos forgalomnövekedéssel zárta a 2023-as évet. Az áremelkedés és az ezzel járó haszonkiesés azonban a kereskedőket is komoly kihívás elé állítja majd a télen.

hirdetés

Ismét bebizonyosodott, hogy a street food nem divat, igenis szeretik és értékelik a vendégek a friss, minőségi gyors ételt.  

Fotó:  Food Truck Show
Fotó: Food Truck Show

„A jövő év fontos mérföldkő lesz a számunkra, hiszen 10 évesek leszünk. 100 séf munkájával, 5 millió kiszolgált vendéggel és az ebből szerzett tapasztalattal a hátunk mögött egy hatalmas meglepetés-eseménnyel készülünk a rendezvénysorozat 100. alkalmára” – mondta hozzá Horváth Zoltán, a Magyar Street Food Egyesület elnöke.

„A látogatók annyival nem költöttek többet a rendezvényeken, mint amennyire emelkedtek az árak. Ugyan 10-15 százalékkal nőtt a forgalmuk tavalyhoz képest, a haszonkulcsot csökkenteniük kellett, máskülönben eladhatatlanná váltak volna a termékeik. Aggódunk is a kereskedőkért, mert ez a haszonkiesés komoly hiányként jelentkezik náluk. Nem tudjuk, hányan élik túl a telet”– összegezte a 2023-as szezon árnyoldalát Horváth Zoltán, a Food Truck Show alapító-tulajdonosa, aki ennek ellenére kijelentette, hogy sikeres évet zártak, köszönhetően a cég catering-jellegű megrendeléseinek, amikor nem saját, hanem más rendezvény vendéglátását vállalták. Sikerült bővíteniük vendéglátóeszközeiket is. A digitális étlap, az allergia applikáció, amely elemzi az ételeket, valamint a vendéghívó eszköz már alapfelszerelés valamennyi kitelepülésen.

Fotó:  Food Truck Show
Fotó: Food Truck Show

Ebben az évben sokkal több munkát és bizalmat kapott a Food Truck Show, mint korábban. Több helyszínen, több rendezvényen voltak jelen, mint eddig bármikor. Ez 30-40%-kal több  munkát jelentett azoknak, akik sokat dolgoztak a Food Truck Show kötelékében. Jelenleg egyébként 150 autóval járják az országot.

Idén 30 nagyvárosba települtek ki, a legnagyobb meglepetés pedig Komáromban érte őket, ahová még a szomszéd országból, Szlovákiából is átjöttek a látogatók.

Ismét bebizonyosodott, hogy a street food nem divat, igenis szeretik és értékelik a vendégek a friss, minőségi gyors ételt.  

„A jövő év fontos mérföldkő lesz a számunkra, hiszen 10 évesek leszünk. 100 séf munkájával, 5 millió kiszolgált vendéggel és az ebből szerzett tapasztalattal a hátunk mögött egy hatalmas meglepetés-eseménnyel készülünk a rendezvénysorozat 100. alkalmára” – tette hozzá Horváth Zoltán, a Magyar Street Food Egyesület elnöke.

(forrás: Food Truck Show)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk