hirdetés

Ezeknek a vendéglátóhelyeknek nem kell bérleti díjat fizetniük

Márciustól részleges nyitás jöhet és a kormány új mentőövnek szánt intézkedést is bevezet az éttermeknek, kávézóknak, konditermeknek, amely azonnal hatályba is lép - írja a hvg.hu.

hirdetés

Február elseje és május 31-e között az éttermeknek, kávézóknak, konditermeknek nem kell bérleti díjat fizetni állami vagy önkormányzati tulajdonban álló ingatlanok után - mondta Gulyás. Szerinte jó lenne, ha a privát szektorban is elengednék a bérleti díjakat ezeknek a szolgáltatóknak.

A február 15-ei héten online konzultációt indít a kormány a korlátozások lazításáról, a nyitás lehetséges menetrendjéről. Óvatos és szakaszos nyitást szeretnének, két ütemben, március elsejétől és április elejétől részleges nyitásra sor kerülhet. Április elsején vagy április 3-án lesz a nyitás második lépcsője a jelenlegi tervek szerint.

Ha a második hulláma a járványnak lefelé megy, akkor lehet részleges nyitás márciustól - mondta Gulyás. (Ez tehát azt jelenti, hogy ha a második hullám nem megy lefelé vagy jön egy harmadik hullám, akkor nem biztos a márciusi részleges nyitás. - a szerk.)

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai