hirdetés

Gourmet-színházak Bécsben

Két gourmet-színházzal és két újonnan nyílt étteremmel gazdagodik az osztrák főváros, közölte lapunkkal a Bécsi Turisztikai Hivatal.

hirdetés

2013. október 25-én nyitja meg kapuit a Reinhard Gerers teatro, egy új bécsi gourmet-színház. Gerer, aki korábban többek között a Hotel Bristolban található Korso éttermet, a Magdalenenhofot és a Palazzo gourmet-színházat vezette, saját projektjében a bécsi életérzést és a nemzetközi varieté vonzerejét kombinálja egy négyfogásos exkluzív menüvel. A mágikus, vicces és akrobatikus elemeket egyaránt felvonultató revühöz olyan ételkülönlegességeket szolgálnak fel, mint például burgonyamelange mangalicaszalonnával és Szent Jakab kagylóval, őzérmék fehér polentán, vagy nemes csokoládék trilógiája. A Gerers teatro egy bécsi tükörpalotában kapott helyett, és elegáns szecessziós interiőrrel várja a vendégeket.

Fotó: TEATRO Wien 2013
Fotó: TEATRO Wien 2013

2013. október 30-án kezdi meg működését a Toni Mörwald Palazzo. Ezzel Tonni Mörwald lép majd Reinhard Gerer nyomdokaiba, aki 2003 óta vezette a Palazzo gourmet-színházat. Mörwald a menü megalkotása során különös hangsúlyt fektetett a regionális konyhára és az első osztályú alapanyagokra. A menühöz kínált új show „szívtiprók és lebilincselő izgalmak” mottóval kínál szórakoztató kikapcsolódást. A Reinhard Gerers teatrohoz hasonlóan Mörwald tükörpalotája is szecessziós légkörrel és számtalan tükörrel várja a vendégeket.

A bécsi belváros egyik sétálóutcájában nyitotta meg kapuit 2013 nyarán a Labstelle. Az új étterem a hagyományőrző bécsi konyha modern, kortárs interpretációját kínálja. A hozzávalók válogatott regionális termelőktől érkeznek, a zöldség például egy bécsi kertészetből, a kecskesajt a Bécsi-erdőből, emellett hat különféle kenyértípust helyben sütnek. A 70 fős étterem mellett található egy bár is 45 ülőhellyel és helyi borokkal, amelyekhez esténként DJ szolgáltatják a zenét. A 4. kerületben található a 2013 júliusa óta működő Zur Herknerin fogadó. Stefanie Herkner az egykori szerelőműhelyben olyan klasszikusokat főz, mint a grízgaluskaleves, a gulyás vagy a töltött káposzta, pontosan úgy, ahogy azt édesanyáink és nagymamáink tették.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk