hirdetés

Helyi közösségeket segítő embereket látott vendégül a METRO

November 14-én egy rendhagyó társadalmi akciót, közösségi ételkészítő és ételosztó szakmai programot szervezett a METRO. A program keretében – melynek fővédnöke Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás volt – a nagyvállalat vendégei voltak egy ínyenc ebédre a helyi közösségért cselekvő emberek: három helyi szervezet közel száz munkatársának juttatott el a METRO egy hagyományos ételt modern receptúrával elkészített fogást.

hirdetés

Fiatal séfek műhelymunkája
Az ebédet négy fiatal séftehetség, valamint egy kézműves pék készítette el a METRO Gasztroakadémián, és a METRO vezető munkatársai szállították ki ebédidőben. Az ország különböző pontjain tevékenykedő fiatal séfek nemzetközi szinten ismert alakjai a magyar gasztronómiának: Farkas Richárd, az őriszentéteri Pajta Étterem vezetője, Pallag Dávid, a budaörsi Rutin Gasztrolubickoló konyhafőnöke, Pohner Ádám, a Bocuse d’Or korábbi magyar versenyzője, az Iszkor-Mályinka tulajdonosa, valamint Szabó András, a szigligeti Villa Kabala séfje. Az ételkészítésben Török András, a kővágóörsi Andriska Pékbisztró vezetője is részt vett. Együttműködésük a METRO Gasztroakadémia égisze alatt korántsem újkeletű dolog, hiszen a Gourmet Fesztivál alkalmából már közösen megalkottak egy húsmentes közösségi ételt: a különböző tájegységek jellegzetes ízeit harmonikus egészbe foglaló ínyenc dödöllét.Pályaorientációs nap középiskolásoknak
A séfek nemcsak egy új közösségi étel – egy újragondolt vadas marhaszelet – megalkotása kedvéért találkoztak a METRO Gasztroakadémián, hanem pályaorientációs napot tartottak a Budapesti Gazdasági SZC Giorgio Perlasca Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola két tucat tanulója számára. A diákok egyrészt ízelítőt kaphattak a pálya szépségeiből, s személyes motivációt a már révbe ért, korban mégis hozzájuk közel álló séfektől.  A fiatal séf-példaképek közül hárman a helyszínen kapták meg a Michelin Guide ajánlást igazoló piros tűzzománc táblát – ezeket a Michelin Guide partnereként a METRO juttatja célba minden évben. A plaketteket Bősze Ákos HoReCa üzletágfejlesztési vezető adta át Farkas Richárdnak (Pajta Étterem), Pallag Dávidnak (Rutin Gasztrolubickoló) és Szabó Andrásnak (Villa Kabala).
Bár a szakmai napot vezető öt ifjú “gasztromágus” sikerhez vezető útja egymástól merőben eltérő volt, hajtóerőként mindnyájan a hivatásuk iránti szenvedélyt és a céltudatosságot emelték ki: aki tudja, hova akar eljutni, az könnyebben veszi az akadályokat is.

Köszönet a közösségi embereknek
Az elkészült fogásokat Budaörs Város Önkormányzata által ajánlott szervezetek, a Budakörnyéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete, a Budaörsi Tanoda, valamint az Esély Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat elhivatott munkatársai kapták. Az ebédet a vállalat három vezető szakembere személyesen vitte ki nekik, így erősítve a helyi társadalmi kapcsolatokat. Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere a szakmai nap megnyitóján kiemelte, hogy Budaörs igazi közösségi város, számos esélyteremtő, segítő kezdeményezéssel, melyekben a helyi vállalatok, sikeres cégek egymással együttműködve vállalnak szerepet.
A METRO országos áruházláncának három évtizede szolgál központul a Budaörs határában álló épület: a budaörsi áruházzal - mely ma már szakmai tudásmegosztó központ is -, kezdődött a vállalat magyarországi története.


A METRO a közösségi étellel mondott köszönetet a közösségért aktívan cselekvőknek, s egyszersmind elkötelezte magát a későbbi helyi társadalmi felelősségvállalás mellett is.


hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk