hirdetés

Home Office-ban otthon falatozik a magyar

Újra megugrott az igény a készétel házhoz szállításra, a Falatozz.hu felmérése szerint.

hirdetés

Az országos ételrendelő portál friss elemzése szerint a COVID-19 járvány első hullámához hasonlóan a második hullám idején is jelentősen nő az ételrendelések száma. A futárral történő házhozszállítás a fogyasztók számára gyors, kényelmes és biztonságos alternatívát kínál önmaguk vagy családtagjaik ellátására, a vendéglátóhelyek számára pedig kulcsfontosságú lehet a benti fogyasztás miatt kieső bevétel pótlására.

Nincs idő otthon főzicskézni

Az ételrendelő portál előrejelzése szerint a járvány első hullámához hasonlóan második hullám idején is jelentősen nőni fog az ételrendelések száma. A kezdeti karantén-időszak alatt az új megrendelők tábora 59 százalékkal növekedett, és bár a tendencia lassult a nyári lecsengés során, az elmúlt 5 hónapban további 10 százalékkal nőtt a portálon újonnan regisztrálók felhasználók száma.

„A hirtelen megugró kereslet legfőbb okai, hogy a korlátozások miatt a fogyasztóknak leszűkülnek lehetőségei. A házhozszállítás sokszor egyedüli megoldást jelent azok számára, akik otthonról dolgoznak és nincs idejük főzni, távol élnek a rokonaiktól, de meg akarják őket kímélni a boltba járástól, de azok számára is, akik fertőzöttként, vagy potenciális fertőzöttként nem tudnak ételt vinni idős szeretteiknek”, mondta Veres László ügyvezető igazgató.

123rf
123rf

Kik rendelnek leginkább?

A korlátozó intézkedések nem csak a rendelések gyakoriságára vannak hatással, de a költéseket is befolyásolják, ami jól látható abból, hogy a járvány terjedésének dinamikája és az átlagos kosárérték között is egyértelmű összefüggés mutatható ki.

A tavaszi-nyári korlátozások alatt az átlagos kosárérték 12-15 százalékkal nőtt, tavasszal 3 459 Ft volt, a nyári időszakban alig észrevehetően 3 387 Ft-ra csökkent, és a korlátozások miatt a várakozások szerint mostantól újra növekedni fog.

Ez az éttermek egyetlen túlélési lehetősége

Az éttermek számára a házhozszállítás kulcsfontosságú lehet a túléléshez Az országosan több mint 430 étterem kínálatát és rendelési adatait tartalmazó portál adatbázisa szerint a benti fogyasztás átmeneti megszűnésével járó új helyzethez a vendéglátóhelyek zöme a futárral történő kiszállítás bevezetésével próbált alkalmazkodni.

A tavaszi időszakban 150 százalékkal növekedett a regisztráló éttermek száma, és ezek közel háromnegyede jelenleg is megtalálható a felmérést végző cég kínálatában.

A március előtt regisztrált éttermek 22 százaléka zárt be a vírus miatt, de ezen vendéglátóegységek kétharmadának sikerült újranyitnia a korlátozások feloldása után.

„Jelenleg azzal számolunk, hogy novemberi járványügyi rendelkezések hatására a rendelések száma és a kosárérték mellett ismét megugrik a rendszerhez csatlakozni kívánó éttermek száma is. A kiszállítási szolgáltatás kulcsfontosságú lehet a túlélés szempontjából, mivel jó lehetőség a kieső bevételek pótlására és jelenleg sok múlhat azon, hogy a vállalkozások hogyan tudják kihasználni a vendéglátásban hagyományosan is erősnek számító év végi időszakot”, teszi hozzá az ügyvezető. 

(forrás: Falatozz.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai