hirdetés

Hosszú idő után, de végre védjegyet kapott a scotch az USA-ban

Egymilliárd dolláros piacot védenének vele. 

hirdetés

„A Scotch Whisky tanúsítvány bejegyzése az Egyesült Államokban hatalmas mérföldkő Skócia nemzeti italának történetében, hiszen ez az ital legnagyobb globális piaca” – közölte Mark Kent, a Scotch Whisky Szövetség (SWA) vezetője. A szövetség azért szorgalmazta a hivatalos védjegy bejegyzését – noha valamekkora védelmet eddig is kapott a szövetségi törvények alapján –, mert így könnyebb lesz fellépni a hamisítók ellen - idézte a magyarkonyhaonline a Food&Wine cikkét. 

Márpedig egy nagyjából egymilliárd dolláros piacon azért kívánatos falat a nyerészkedőknek is. Skócia egyébként tavaly nagyjából 5,5 milliárd dollárért exportált skót whiskyt. 

A skót whiskyt ma több mint 100 országban illeti meg a szellemi tulajdon védelme világszerte.

  „A skót whisky – Nagy-Britannia legfőbb élelmiszeripari exportcikke – óriási kedvenc az USA-ban, amely a világjárvány és a vámtarifa változások előtt, 2019-ben, az ágazat első, milliárdos piaca volt. A jelenlegi védjegy bejegyzés egy újabb jele annak, hogy eltökélten dolgozunk a piac visszaépítésén Amerikában, valamint hogy a szeszes italok dinamikus és folyton versengő ágazatában a legfontosabb a számunkra az, hogy ha a vásárló egy Scotch-ot emel le a polcról, biztos lehessen abban, hogy az egy eredeti skót termék.” - mondta Mark Kent. 

(forrás: Magyar Konyha)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk