hirdetés

Idén ő az Év vendéglőse

Két év szünet után idén újra átadta a rangos szakmai díjat a Magyar Vendéglátók Ipartestülete.

hirdetés

A díjat 2001-ben alapította az MVI. Odaítélésénél mindenkor kiemelkedő szempont az eredményesen végzett munka, a vendéglős társadalom tekintélyét öregbítő, tisztességes szakmai magatartás és a példamutató közéleti tevékenység is.

Az utóbbi két évben (2020-ban és 2021-ben) a covid miatt úgy döntött az MVI vezetősége, hogy nincs mit ünnepelni, mindenki a túlélésért küzdött. Idén viszont az elnökség úgy gondolta, hogy sokan vannak köztünk olyanok, akik az embert próbáló nehézségek ellenére is kitartóan küzdenek évek óta és rászolgáltak erre a díjra. Idén a legtöbb szavazatot Kovács Gábor, a Tenkes Csárda tulajdonosa kapta, így ő lett a 2022. év „Év Vendéglőse" - közölte kapunkat a szakmai szervezet.A díjazott Kovács Gábor, a csarnótai Tenkes Csárda megálmodója. A magyar hagyományok életben tartásával folyamatosan, magas színvonalon igényes vendéglátást nyújt a hozzá betérőknek. Mindennapjaikban ötvöződik a hagyományos és a modern konyhatechnológia, a magas minőség és a kreativitás. Az alapanyagaik nagy része elsőosztályú bioorganikus, háztáji nyersanyagokból kerül ki. A csárda mellett évek óta működik a Tenkes Kamra, ahol a távozó vendégek a különböző termékekből vásárolhatnak.

Kovács Gábor napi feladatai mellett részt vesz a baranyai kulturális örökség ápolásában, megőrzésében, támogatja a helyi hagyományőrző tevékenységeket, emiatt több elismerésben is részesült. 2016-ban a Baranya Megyei Önkormányzat Értéktár Bizottsága a Tenkes Csárdát felvette a helyi értékek sorába, majd Nemzeti Értékké terjesztette fel. A Magyar Turisztikai Ügynökség Rozmaring díjjal tüntette ki (2019.) és Magyar Turizmus Minőségi díjat is kapott kétszer is. 2018-ban Baranya Fejlődéséért díjjal, 2019-ben „Az Év Vállalkozója" díjjal tüntették ki. A Pannon Borrégió Top 5 tiznkét éve minden évben az első 5 étterem közé sorolja a Tenkes Csárdát, 2019-ben a Best of Budapest & Hungary vidéki étterem kategóriában díjazta. 2019-ben a VOSZ elnöksége a szakembert „Az év vállalkozója" díjban részesítette, 2022-ben Országos Év Vállalkozója lett. 2021-ben vitézi címet nyert el. Tagja több szakmai és vidéki helyi szervezetnek is.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk