hirdetés

Így főznek fenntarthatóan a legmenőbb séfek

Október 20-a a séfek világnapja, aminek alkalmából szakácsok egy fenntartható receptgyűjteménnyel hívják fel a figyelmet a zöld élelmezési rendszerek fontosságára.

hirdetés

A séfek fontos szerepére hívja fel idén a figyelmet már másodszor a Felelős Gasztrohős Alapítvány a fenntartható élelmezési rendszerek kialakításában. A szervezők szerint az idei embert próbáló évben kiemelten fontos, hogy az immunrendszerünket erősítő és a stresszt csökkentő ételeket fogyasszunk. De nemcsak saját magunkat, hanem a Földet is egészségesen kell tartanunk, amiben igen nagy szerepük van a séfeknek, hiszen ők az ételeken keresztül szemléletformáló tevékenységet is folytatnak - írja a zhvg.hu

 

A világnap alkalmából a Gasztrohősök egy ingyenesen letölthető receptgyűjteményt állítottak össze a budapesti Hilda, Menza és KIOSK Budapest, valamint a pécsi Reggeli és az őriszentpéteri Pajta étterem séfjei, valamint Vida Kata gasztroblogger közreműködésével. A receptek kapcsolódnak a Séfek Kiáltványa nyolc témájához. A kiáltvány egy séfektől séfeknek szóló akcióterv, amely 8 pontban foglalja össze, hogy mit tehetnek azok, akik elkötelezettek egy fenntarthatóbb élelmezési rendszer elősegítése iránt.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai