hirdetés

Indul a nevezés az Ifjúsági Szakácsversenyre!

A Chaîne des Rôtisseurs Világszervezet versenykiírása alapján, 2020-ban XXV. alkalommal rendezik meg két fordulóban a Magyarországon üzemelő szállodákban és éttermekben dolgozó ifjú szakácsok részére a a 2020. évi XXV. „Jeunes Chefs Rôtisseurs” (JCR) Ifjúsági Nemzeti Válogató Szakácsverseny.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A JCR verseny célja népszerűsíteni a Fenntartható Gasztronómia elveit, amely a pazarlás nélküli anyagfelhasználást, a tudatos hulladék szelekciót, a vízzel és mosószerrel történő takarékosságot, és ezzel egyidőben a tiszta, higiénikus, rendszerezett munkát is értékelve. A JCR verseny évenkénti rendszeres megszervezésével a szervezők szeretnék elérni, hogy a Magyarországon dolgozó fiatal szakácsok a versenyre való felkészüléssel és részvételükkel magasabb színvonalat érjenek el, továbbá versenytapasztalatot szerezzenek.

A versenyen olyan fiatal szakács indulhat, aki a verseny napjáig betöltötte a 21. évét, de 2020. szeptember 1. napjáig nem tölti be a 27. életévét. Magyarországon legálisan működő szálloda/étterem magyar állampolgársággal, vagy nem magyar állampolgársággal, de érvényes tartózkodási és munkavállalási engedéllyel rendelkező főállású munkatársa, akit a szálloda/étterem tulajdonosa/igazgatója benevez a versenyre. A várhatóan nagy érdeklődésre való tekintettel felhívják az intézményvezetők, illetve a tulajdonosok szíves figyelmét arra, hogy az első 15 nevezési lapot beküldő és a befizetést teljesítő indulását tudják elfogadni, továbbá intézményenként csak egy versenyző indulhat.

2020. január 9-én, csütörtökön selejtezőt tartanak a METRO Gasztroakadémia Budaörsön lévő konyhájában, ahol 15 versenyző mérheti össze tudását. A legjobb teljesítményt nyújtó 6 versenyző jut a nemzeti döntőbe. A selejtezőben résztvevőknek a helyszínen bemutatott meglepetés kosár (black box) alapanyagainak felhasználásával 90 perc alatt kell önállóan elkészíteniük 1 főételt 2 személy részére. A JCR verseny nyilvános döntőjét 2020. február 4-én, csütörtökön, a Hungexpo által szervezett Sirha kiállításon tarthatják.

A döntőbe jutott 6 versenyző a magyar Bocuse d'Or Akadémia által rendelkezésükre bocsátott professzionális munkaállomáson, külön box-ban dolgozhat külső segítség nélkül, a METRO Kereskedelmi Kft. által biztosított alapanyagokból. A versenyzőknek a döntőben önállóan, a helyszínen bemutatott meglepetés kosár (black box) alapanyagainak felhasználásával 180 perc alatt egy 3 fogásos menüt (hideg vagy meleg előétel, főétel körettel, desszert) kell megtervezni és elkészíteni 4 személy részére. Az ételeket az elmúlt évekhez hasonlóan a szakma elismert hazai képviselői fogják értékelni. A JCR nemzeti válogatóverseny eredményhirdetésére a versenyt követően, 2020. február 4-én, csütörtökön, előreláthatóan 15.45-kor kerül sor a Sirha kiállítás ’A’ pavilonjában. A nemzeti verseny első helyezettje jogot nyer arra, hogy induljon a „Jeunes Chef Rôtisseurs” 2020. évi Világbajnokságon, amely 2020. szeptember 25.-én Franciaországban, Párizsban kerül megrendezésre.

A Chaine Egyesület a nemzeti versenyen győztes ifjú szakács részére biztosítja a világversenyen való részvétel feltételét, a 600 EUR nevezési díjat. A nevezési díj tartalmazza a szállás, ellátás, verseny és program költségeit. Az utazási költséget a versenyzőt nevező intézménynek kell fedezni. A 2020. évi JCR verseny nevezési díja 35.000,- Ft, amely összeget kérik 2019. december 20. péntekig a Chaine Egyesület számlájára utalni szíveskedjenek: Budapest Bank – 10103805-03171936-00000002

A Chaine Egyesület a fenti nevezési díjból biztosítja a hazai versennyel kapcsolatos kiadások egy részét. A nevezési díj beérkezését követően regisztrálják és igazolják vissza a nevezéseket. A visszaigazolást követően küldenek egy tájékoztatót a selejtező lebonyolításának rendjéről, a használható eszközökről és berendezésekről. A JCR selejtező verseny helyszínére (METRO Gasztroakadémia, 2041 Budaörs, Budapark, Keleti 3.) való utazást és a versennyel kapcsolatban felmerülő egyéb kiadásokat (pl. szálloda, transzfer) a küldő intézménynek kell fedezni.

A szervezők kérik, hogy a mellékelt „Nevezési lap”-ot 2019. december 20, péntek 12:00-ig a Chaîne Egyesület e-mail címére ( This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) kitöltve, aláírva, pecsételve visszaküldeni szíveskedjenek. Szabados Bettina, a Chaine Egyesület executive asszisztense, a 06-30-968-4143 telefonon és a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen készséggel áll rendelkezésre a versennyel és a Chaine des Rotisseurs tagsággal kapcsolatban felmerülő kérdések esetén.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Letölthető fájlok

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk