hirdetés

Itt a Michelin-csillagos új éttermek listája

Nem öt, hanem mostantól kezdve már hét Michelin csillagos étterem várja a vendégeket hazánkban. Mindjárt mutatjuk, melyek azok a helyek, amelyek éppen most kapták meg a rangos elismerést.

hirdetés

Mint a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) ezzel kapcsolatos friss közleményéből megtudható, a koronavírus járvány okozta nehézségek ellenére is nőtt hazánkban a csillagos éttermek száma. A Michelin Közép-Európában elsőként Magyarországon jelentette be, mely éttermek kapták meg idén a legnagyobb gasztronómiai elismerésnek számító Michelin-csillagokat és tányér minősítéseket.

Adobe Stock
Adobe Stock
 

Kiderül az is, az eddigi 5 után, most 7 Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhetünk. Ez nem csak hatalmas megtiszteltetés, hanem óriási eredmény is, hiszen a vendéglátás volt a járvány okozta nehézségek egyik leginkább sújtott területe. Közép-Európában a magyar desztináció az első, ahol a Michelin bejelentette az új válogatást.

Az új Michelin-csillagos helyek a következők:

essência

Salt

És akik megtartották a világ legrangosabb gasztronómiai elismerését: 

Costes

Costes Downtown

Borkonyha Winekitchen

Stand

Babel 

Az Onyx étterem nem, de ez érthető, hiszen jelenleg zárva tart, és teljes átalakítás alatt áll

És a csillagosok mellett vannak a Michelin-tányérosok is

Látványosan emelkedett a Michelin-tányéros éttermek száma, az új kalauzban újabb 6 étteremmel együtt összesen 18 étterem viselheti ezt az elismerést: Hoppá! Bistro, Felix, Stand25 Bisztró, Spago by Wolfgang Puck, Rumour, Pasztell, Csalogány 26, Arany Kaviár, Baltazár, Alabárdos, Zona, St. Andrea, Mák, Tigris, Textúra, Nobu Budapest, Laurel Budapest, Fricska

A Michelin-tányért (Plate) elnyert éttermeket ugyanazon öt kritérium alapján választják ki, és úgy határozzák meg őket, mint akik „egyszerűen jó ételeket szolgálnak fel”. Sok étterem először Tányér minősítéssel kerül be a Michelin-kalauzba, majd az azt követő években előrelépve fokozatosan juthat el a csillag megszerzéséig.

Jön a Bocuse d'Or európai döntője is 

A gasztronómiának kiemelkedő szerepe van a magyar turizmus működésében, a mostani eredmények újabb turisztikai reklámot jelentenek az ország számára. Ráadásul További siker, hogy 2022 márciusában hazánk ad otthont a Bocuse d’Or európai döntőjének, ahol Európa legkiválóbb séfjei Magyarországon találkoznak.

A MICHELIN Guide Budapest 2021 idén kizárólag online jelent meg, amely az alábbi linken olvasható: https://guide.michelin.com/hu/en/selection/hungary/restaurants

(forrás: MTÜ / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk