hirdetés

Kampány indult a bécsi kávéházak megmentéséért

A bécsi gazdasági kamara (WKÖ) kampányt indít az alacsony forgalmú és veszteségesen működő kávéházak megmentése érdekében.

hirdetés

A kezdeményezés mellé neves közéleti személyiségek is odaálltak, hogy felhívják a figyelmet a nehéz helyzetbe került turisztikai ágazat e szegmensére is. Bécsben mintegy 2200 kávéház működik, amelyből mintegy 130 tradicionálisnak mondott és a bécsi gasztro-kultúra integráns része. Gyökereik egészen 1683-ig az első kávéház megnyitásáig nyúlnak vissza. A kampány kitalálói a kávéházak közönségétől, a bécsi lakosságtól és a bel- és külföldi turistáktól reméli, hogy fogyasztásukkal újra felpörgetik a kávéházak drasztikusan visszaesett forgalmát. „Egy kávéval megmented a napod, kettővel talán a kávéházat…” - hangzik a kezdeményes üzenet és a reklámszpot szlogene. Bécsben több mint 51 ezer munkahely kötődik a turizmushoz - írja a GD Consulting.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk