hirdetés

Kávékapszulából koronavírusteszt

És ez nem áprilisi tréfa. Hanem tudományosan bizonyított megállapítás.

hirdetés

Egyszerű, megbízható, otthon is könnyen használható és rendkívül olcsó koronavírustesztet dolgozott ki egy holland tudós, Vittorio Saggiomo, aki a házi kávégépekből ismerős kapszulákat alakította át, adta hírül a telex.hu portál.

Saggiomo célja az volt, hogy valahogy helyettesítse a rendkívül megbízható, ugyanakkor költséges, időigényes és laboratóriumi körülményeket igénylő PCR-teszteket, illetve a sokkal könnyebben használható és kiértékelhető, ugyanakkor nem annyira megbízható antigénteszteket.

A módszer kitatalálója eredetileg a mosogatógépben és a mikrohullámú sütőben próbálta a kívánt hőhatást elérni, de egyikkel sem járt sikerrel, így végül arra jutott, hogy egy forró vízzel teli lábos a legalkalmasabb a teszt lebonyolítására. A kapszulateszt a megfelelő hőkezelés után színváltozással jelzi, hogy a belehelyezett minta alapján koronavírusos-e vagy sem a tesztelt egyén.

A kapszulateszt

Az egyszerű használat mellett a kapszulateszt további nagy előnye, hogy nagyjából 72 forintba kerül, ráadásul nagyrészt újrahasznosítható elemekből készül.

A teljes cikk elolvasható: ITT.

 
 
(forrás: Telex)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai