hirdetés

Kinyithatnak, ám mégsem teszik az osztrák vendéglátóhelyek

Ausztria kísérleti laborjában, Vorarlberg tartományban a vendéglátóhelyeknek mindössze 30 százaléka él csak a nyitás lehetőségével - írja a GD Consulting.

hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk az ausztriai Vorarlberg tartomány vendéglátóhelyei – egyfajta tesztrégiós üzemmódban - március 15-től mind kültéri, mind pedig beltéri használatra megnyithatnak. A belépőtesztelés és a szigorú higiéniai előírások gyakorlatba való átültetését így élesben lehet tesztelni, az országos nyitáshoz tapasztalatokat lehet gyűjteni – szólnak az érvek a „kísérleti modell” mellett. A tartományi kereskedelmi kamara (WKO) felmérése szerint azonban a vendéglátók alig harminc százaléka tervezi, hogy él a lehetőséggel, s a napokban valóban megnyitja üzletét. A várhatóan alacsony forgalom és az esti 20 órás zárás kötelezettsége ugyanis nem teszi lehetővé a rentábilis üzemeltetést – így a vendéglátók többsége inkább kivár a nyitással.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk