hirdetés

Kinyithatnak, ám mégsem teszik az osztrák vendéglátóhelyek

Ausztria kísérleti laborjában, Vorarlberg tartományban a vendéglátóhelyeknek mindössze 30 százaléka él csak a nyitás lehetőségével - írja a GD Consulting.

hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk az ausztriai Vorarlberg tartomány vendéglátóhelyei – egyfajta tesztrégiós üzemmódban - március 15-től mind kültéri, mind pedig beltéri használatra megnyithatnak. A belépőtesztelés és a szigorú higiéniai előírások gyakorlatba való átültetését így élesben lehet tesztelni, az országos nyitáshoz tapasztalatokat lehet gyűjteni – szólnak az érvek a „kísérleti modell” mellett. A tartományi kereskedelmi kamara (WKO) felmérése szerint azonban a vendéglátók alig harminc százaléka tervezi, hogy él a lehetőséggel, s a napokban valóban megnyitja üzletét. A várhatóan alacsony forgalom és az esti 20 órás zárás kötelezettsége ugyanis nem teszi lehetővé a rentábilis üzemeltetést – így a vendéglátók többsége inkább kivár a nyitással.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk