hirdetés

Klasszis TopDesign 2023 - íme, egy újabb pályázó

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre már sorban érkeznek a jelentkezések. Arra gondoltunk, érdemes bemutatni azokat a helyeket, ahonnét az elsők között jelentkeznek pályázatukkal a megmérettetésre.

hirdetés

A Balatonboglári borvidék Magyarország egyik legkülönlegesebb, legősibb borvidéke, amelynek története a kelták és a rómaiak idejére nyúlik vissza. Itt, a somogyi dombvidék egyik kistelepülésénél, Böhönyénél látta meg a XIX. században a környék földbirtokosa, a nagy vadász hírében álló, vadásztársai körében jó borokat szívesen fogyasztó gróf Festetics Antal a fantáziát egyik szőlőskertje közepén – és építtette meg mintegy 130 méter hosszúságú borospincéjét. A pincének szerencsére ma is az a funkciója, mint anno – csodálatos tételek érlelődnek a mélyben -, de ugyanitt felépült egy felnőttbarát butikhotel is, egy borral bélelt igazi kis ékszerdoboz.

Forrás: Nagypince Borhotel
Forrás: Nagypince Borhotel
 

A mai borászat és szálláshely névadó tulajdonosa, Beck Zoltán, pesti, jól jövedelmező bankos állását hagyta ott, hogy visszatérve szülőfalujába, megvásárolja a történelmi múlttal rendelkező, autentikus böhönyei pincét, amit aztán folyamatosan tovább bővített, szépített, majd a Covid-bezárásokkal egy időben hozzáépítette a csak felnőttvendégeket váró borhotelt is.

Először szinte három hét leforgása alatt lebontották a felesleges falakat, rendbe tették a 130 méter hosszú pincét, így a megmaradt falak lettek hotel alapjai, ahol 15 egyedi berendezésű fürdőszobás szobát alakítottak ki. A szobák mind, egytől egyig egyedi designet képviselnek, és a kilátás a szőlősre valóban különleges, páratlan élményt nyújt.

Minden további info pályázónkról: ITT

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk