hirdetés

Amikor lejön a térképről a benne lévő tartalom

Megújult, felfrissült és gazdagodott a Balatoni Gasztrotérkép, amelynek idei kiadását nemcsak bejelentette az ötletadó Szauer Judit, hanem élőben prezentálták is június 12-én. Szó szerint lejött térképről a tihanyi Piac Placcra a kenesei péklány, a füredi bisztró, a szemesi juice bár, a badacsonyi borász, a kéthelyi pezsgős, és még egy food truck is bemutatkozott a sajtó képviselőinek. Ők érzékeltették azt a színvonalat, amit a Gasztrotérképen szereplők valamennyien képviselnek.

hirdetés

 Már 67 hely közül választhat az, aki a Balatoni Gasztrotérkép kalauzolására bízva magát szeretné végigkóstolni a tókörnyéki gasztronómiai kínálatot. A változatos gasztrotúra szervezését az könnyíti meg, hogy kisebb térségenként csoportosították a zömében bisztrókat, éttermeket, de fölkerültek fagyizók, pálinkamanufaktúrák, borászatok is: Keszthely és környéke, Badacsony vidéke, a Káli és a Pécselyi medence, Füred, Veszprém, Tihany, Csopak, Siófok és környéke hívja kóstolásra és garantáltan színvonalas időtöltésre a vendégeket. De fölkerült olyan bisztró is, amit az M7-en autózva, már útközben érdemes fölkeresni.

A térképen szokás szerint magyar és angol nyelvű, rövid információk olvashatók az ajánlott helyekről, internetes elérhetőségeik pedig megkönnyítik a gyors tájékozódást. Piktogramokkal jelölték a szálláslehetőséget, a vegetáriánus kínálatot, a kutyabarát helyet, vagy a panorámás kilátást.

Az idei ajánlatban nagyon sok a fiatal gasztronómiai vállalkozó, akiknek már az a természetes, hogy a színvonalas vendéglátást képviselik. Mindnyájuk közös érdeke, hogy a Balatoni Gasztrotérkép, ami mára erős márkává vált, ne sérüljön, hanem minőségi garanciát jelentsen az utazók számára. Az is a céljuk, hogy a nyári szezont időben meghosszabbítsák, és az év nagy részében fogadják a vendégeket.

Az ingyenes Balatoni Gasztrotérképet tavaly egészítették ki online applikációval, amit akkor több mint 15 ezren töltöttek le. Vannak, akik jobban szeretnek térképpel a kezükben útnak indulni, rájuk gondolva most is 120 ezres példányban nyomtatták ki, és országos terjesztésben juttatják el a fontosabb turisztikai csomópontokra, és természetesen a térképen szereplő helyekre is.

A térkép 2015-ben jelent meg először, és a korábbi években kisebb balatoni térségeket ajánlott a vendégek figyelmébe. Most már a Balaton mindkét partja, sőt a környező helyek is bejárhatók a kalauzolásával. A közös cél változatlan: népszerűsíteni a minőségi balatoni vendéglátást, és szembemenni a vendégeknek azzal a régi beidegződésével, hogy a tó környékén csak júniustól augusztus 20-ig vannak enni-inni- és látnivalók.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai