A Dionysos Taverna már 1993 óta Budapest igazi színfoltja, egyúttal a főváros egyik legismertebb görög étterme.
A tulajdonos, Lehoudis Andreas azonban most új bisztrót alapított, hogy - a görög konyha után - t nálunk is népszerűsítse és újragondolja a mediterránium legkiválóbb fogásait.
A Mínima Bistro csapatát két séf is erősíti, akik más-más megközelítésből dolgoznak a konyhán. Cseh László 25 évig a Dionysos séfje volt, hozzá csatlakozott Weisz Roland. Kettejük személyében fúziót alkot a tradicionális konyha és a friss gondolkodásmód.
"László nagyon kreatív és lenyűgöző ízkombinációkat hoz létre, Roland pedig a cukrászatban is otthon van: jelenleg a francia újhullámos sütemények a kedvencei. Egy friss erő, aki már dolgozott fine dining étteremben, éppen ezért innovatív technikákat is meg tud honosítani a mi konyhánkban.", mondja Andreas.
Minőségi alapanyagokból
"Az étlapunkon megtalálható számos közismert fogás is, és nem akartunk kirekesztők lenni: az előételek, saláták a kisebb pénztárcájú vendégeinknek is megfelelnek majd. Szerettük volna, ha a minőségi fogások megfizethető áron lennének elérhetők" - mondja a magát "tavernásnak" tituláló alapító.
A főételek közt vannak igazi különlegességek, újszerű fogások is, mint például a ratatouille fúzió, a borjúborda garnéla társítással, vagy épp a hal trió - ami nálunk különösen szokatlan, hiszen általában egyszerre egyféle halat szolgálnak fel -, valamint a languszta afrodité zellersztéken.
Mindehhez hozzájárul a kellemes zene is, illetve a konyha, ahol részben betekinthetünk az ételek készítési folyamatába.
A Mínimában tematikus napokat is terveznek majd a mediterrán kultúra jegyében. Az első izgalmas esemény pedig, hogy szeptember 29.-én egy ortodox püspök szentelte fel a helyet.
Forrás: Turizmus Online