hirdetés

Nyitva a Bobajka

A tarcali Andrássy Kúria & Spa megújulásának során étterme is új köntösbe bújt. Nevét az egyik legismertebb magyar desszert egy helyi verziójáról kapó Bobajka étterem alapkoncepcióját a helyi és magyar hagyományőrzés képezi.

hirdetés

Ez menüsorában is megjelenik, amelyről Varjú Imre séf és csapata gondoskodik. A bobajka vagy más néven mákos guba, az étterem specialitása mellett, a régiós különlegességek és a Tokaji borrégió egyedei ízvilága is helyet kap majd a bor-, illetve étlapon. 

„Igyekeztünk a régió hagyományait megjeleníteni az ételek között, hiszen vidéki étteremként szinte kötelességünknek érezzük, hogy a helyi gasztronómiai elemeket ne csak megőrizzük, de népszerűsítsük is. Rendkívül finom és egyedülálló fogások és ízek találhatók meg országszerte az egyes területeken, ezeket pedig kár lenne veszni hagyni!” – emelte ki Varjú Imre, a Bobajka étterem séfje.

Az étterem névadója, az autentikus bobajka
Az étterem névadója, az autentikus bobajka

Ehhez az élményhez azonban nem csak az ételek, de természetesen az italok is jelentősen hozzájárulnak majd.

„A Tokaji borvidék hazánk egyik legkiemelkedőbb és legsokrétűbb borrégiója” – emelte ki Langó Tamás a BHM Zrt. vezető sommelier-je, majd hozzátette: „Az italok válogatásánál nem csak arra figyeltünk, hogy az étterem menüsorához tökéletesen illeszkedjenek, de arra is nagy hangsúlyt fektettünk, hogy a tokaji borok legjobbjai kerüljenek a vendégek poharaiba, borlapunkon széleskörűen prezentálva a környék pincéit. Ezzel is szeretnénk a helyi hagyományokat és a borvidék örökségét tovább éltetni. 

Bobajka étterem, Tarcal
Bobajka étterem, Tarcal

 Az étteremről 

Az Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme teljesen új arculattal, valamint két új egységgel – egy komoly bankett kapacitással bíró teremmel és egy utcára nyíló kávéházzal – kibővülve várja vendégeit. Mivel Tokaj-Hegyalja történelmi borvidék az UNESCO által kinyilvánított világörökségi terület, az étterem és maga az Andrássy Kúria & Spa is a helyi lokális és regionális termékekre, a hagyományok megőrzésére fókuszál. A Bobajka étterem ízeivel és receptjeivel is törekszik arra, hogy a borrégió örökségét és különleges hangulatát átadja látogatóinak és egy felejthetetlen ízutazás élményét biztosítsa. A regionális ételek egy modern és friss köntösbe bújtatva kerülnek a vendégek elé, megújulva, mégis hagyományosan. A régiós és magyar ételek mellett a populáris fogások és a különféle étrendekbe is könnyen beilleszthető ételek is megjelennek, minőségükről pedig Varjú Imre séf és csapata gondoskodnak.

Az étterem borkoncepciója

Az étterembe az alapanyagok beszerzése helyi termelőktől történik, de emellett a poharakba kerülő borok is a legkiválóbb helyi pincészetekből érkeznek. A kínálatot erősen meghatározza a kúria lokációja, így a friss alapanyagokból komponált gourmet fogások mellé kizárólag a világörökségi területté nyilvánított borvidék legnemesebb italai kerülhetnek. A kiváló borok menübe illesztéséről Langó Tamás, Executive Sommelier gondoskodik, akinek személye jelenti a garanciát arra, hogy a kúriában az ételekhez leginkább passzoló, azokkal harmóniában lévő bor kerüljön a vendégek poharába.

 

 

(forrás: BDPST / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk