hirdetés

Október első vasárnapján A Kávé Napja

Október 2-án, vasárnap hatalmas kávézóvá alakul az Akvárium Klub, ahol hazai pörkölők, nemzetközi kávéforgalmazók, kávégépkereskedők és baristák várják a kávészerető közönséget. Csúcsminőségű arabica fajtákból készülnek a korlátlanul kóstolható espressók, filteres kávék és tejes kávéitalok. 

hirdetés

A világ egyik legismertebb olasz kávégépgyártója, a La Marzocco is ezen a budapesti rendezvényen mutatja be itthon az ikonikus Linea Classic modelljének új változatát. A gép nemcsak debütál, hanem azonnal munkába is áll, hiszen a „dobókockás” Latte Art Throwdown bajnokságon is ezt a gépet használják a legügyesebb tejhabötnő baristák.  

 

A hidratálás nagyon fontos a kávék fogyasztásakor, ezért a szervezők ingyenesen biztosítják a szűrt vizet a rendezvényen. Sokféle csúcsminőségű kávéból válogathat és kóstolhat a közönség, az extra erős koffeinbombáktól a lágy pörkölésű, citrusos afrikai magashegyi kávékig. Ha ez nem volna elég, lesznek kávékoktélok, növényi tejalternatívás verziók, valamint izgalmas kínai teák is. Az első ötven érkező Ye Tealeves-újdonságot kap már a bejáratnál! 

A színpadi beszélgetések során téma lesz a kávévilág helyzete a jelenlegi gazdasági válság tükrében, és a hazai piac túlélési lehetőségei is. Élőben jelentkezik be Tóth Sándor, a Bányai Kávé alapítója Costa Ricából, és a beans to cup koncepcióban rejlő lehetőségekről, valamint a nemzetközi trendekről is szó esik.

Bóka Csaba, a spanyol Xorxios nyerskávékereskedés képviseletében különleges kóstolóprogramot tart. Az idei fine robusta újdonságokat ismerheti meg a közönség – ugyanis a magas minőségű robusta kávé térhódítása egyre jellemzőbb világszerte.  

Kiállítók: BWT, Bányai Kávé, Extra Coffee, Goosebumps.Coffee, Hegy Lelke, Impresso Micro Roastery, La Pavoni, Liquid Gold italkereskedés, LaMarzocco Hungary, Lucky Cap Micro Roastery & Coffee Conception, Molnár Barista Coffee, One Eleven Roastery, Pavin Caffé, Pentair, Sproud, Szőke és Társai, Ye Tealeaves  

Minden további info: ITT

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!


Meghosszabított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk