hirdetés

Óriási magyar siker a kulináris vébén

A magyar szakács és cukrász nemzeti válogatott bravúros szerepléssel a 10. helyet szerezte meg melegkonyhai programjával az induló 30 nemzet közül a Villeroy & Boch Culinary World Cupon Luxemburgban, melyen a részvétel sem automatikus, hiszen csak azon nemzetek indulhatnak, akiket előzetesen kiválasztanak.

hirdetés

Az eseményt minden negyedik évben rendezik meg, ezúttal a 13-at a sorban, melyen a Worldchefs (Gasztronómiai Világszövetség) védnököl. Az elért 10. hely azért is különleges, mert az első 12 hely azonnali kvalifikációt nyer a Worldhefs 2020-as szentpétervári Global Chefs Challenge világdöntőjébe is. Így először a verseny történelmében, nem kell európai selejtezőt vívnia magyar versenyzőnek, hanem automatikusan ott van a 20 fős elit végső döntőben (a további 8 helyet a Világszövetség kontinentális döntőin lehet megszerezni, Közép-Európára csak 1 hely kiadó).

A nemzeti válogatott
A nemzeti válogatott

A nemzeti válogatott mellett szintén hazánkat képviselte a Magyar Nemzeti Katonaszakács Válogatott is, akik a közétkeztetési kategóriában mutatták be 5 fogásos menüsorukat, a többiekhez hasonlóan az erre a célra felállított üvegfalú konyhában. Sokan azt hinnék, hogy az ő feladataik megállnak a hétköznapi „gulyáságyúnál”, pedig a hétköznapokban ott vannak a magasrangú katonai fogadások elkészítésénél és protokolláris rendezvényeknél. Ők a 10. helyen végeztek az ebben a kategóriában résztvevő nemzetek közül. A 2.500 induló között pedig további magyarokkal is találkozhattak a kilátogatók, hiszen a regionális csapatok és az egyéni versenyzők között is csendültek fel magyar nevek.

Volenter István tálal
Volenter István tálal

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hazánk július 1-jétől a többi tagállamhoz hasonlóan szabad beutazást biztosít az uniós COVID-igazolással érkező külföldieknek. Ön szerint ez elindíthatja a nyárra a beutazást?

Kiadónk társoldalai