hirdetés

Ősszel jön a fiatal szakácstehetségek világversenye

A kezdeményezéssel az ásványvízmárka olyan nemzetközi fiatal séftehetségek felkutatását célozza, akik a jövőben a gasztronómia fejlődésének vezető alakjai lehetnek. A fődíj mellett a versenyzők esélyt kapnak a három tematikus díj egyikének megszerzésére is, amelyek nyerteseit idén nyáron, a nagydöntő előtt hirdetik ki - tájékoztatta lapunkat a társaság.

hirdetés

2022 szeptembere és 2023 januárja között világszerte összesen 165 fiatal séf mérte össze tudását a prémium ásványvízmárka által indított izgalmas gasztronómiai kezdeményezés regionális döntőin. A 15 különböző régióban megrendezett élő főzőversenyeken elismert, neves séfekből álló helyi zsűri bírálta el a résztvevők fogásait. A helyi fordulókon első alkalommal rendezték meg a Fine Dining Lovers kurátori támogatásával létrejött Brain Food fórumot is, amelynek célja, hogy a gasztronómia világával kapcsolatos inspirációt és újszerű ötleteket nyújtson a résztvevőknek. Az eseményeken a nemzetközi kulináris közösség több mint 50 világhírű séfje vett részt inspiráló beszélgetéseken, amelyek során az ágazat legfontosabb témáit vizsgálták meg.A regionális döntők során régiónként négy tehetséges fiatalt választottak ki, akik a nagydöntőben versenyezhetnek tovább a nemzetközi díjakért. A S.Pellegrino Young Chef Academy fődíjának győztesét a nagydöntőn, a verseny további három elismerésének nyertesét pedig június végén, a nagydöntőt megelőzően hirdetik majd ki.


„2015-ben indítottuk el a S.Pellegrino Young Chef Academy versenyt, hogy a világ számos pontjáról érkező fiatal tehetségeket felkarolva támogassuk a gasztronómia jövőjét. A jelentkezők száma csak az ötödik évadban meghaladta a 4000 főt világszerte, amely egyértelműen a rendezvény sikeréről árulkodik. A verseny egyben belépőt jelent az akadémia több mint 2000 tehetséges séfet számláló globális közösségébe is, amelynek célja, hogy inspiráló, közösségteremtő és edukatív tevékenységeken keresztül vezesse be a fiatal szakembereket a gasztronómia világába. Az októberi nagydöntő a versenyzők felfedezésének utolsó, és egyben kulcsfontosságú pillanata, amelyhez a Sanpellegrino sok sikert kíván a döntősöknek“ - mondta el a verseny kapcsán Stefano Bolognese, a társaság nemzetközi üzletágának igazgatója.

A fődíjért harcoló kiválasztott fiatalok hét világhírű, elismert séf előtt főznek majd: Eneko Atxa, Riccardo Camanini, Hélène Darroze, Vicky Lau, Pía León, Julien Royer és Nancy Silverton az elkészített ételek alapján választják ki a verseny győztesét. A bírák döntésük során a három fő szempont – technikai készségek, kreativitás és személyes hitvallás – értékelése mellett azt is figyelembe veszik, hogy a jelöltek milyen pozitív változást teremthetnek a társadalomban az ételeiken keresztül. A döntőbe vezető úton a fiatal séfek továbbra is együttműködnek szakmai mentorukkal, hogy közösen tökéletesítsék egyedi fogásaikat.

A döntősökről további információk a verseny weboldalán olvashatók.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk