hirdetés

Pékáruból főznek vodkát Amerikában

Az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem jegyében eladatlan pékáruból készít vodkát egy Misadventure Distillery nevű kaliforniai szeszfőzde.

hirdetés

A lepárló San Diegó-i élelmiszerbankoktól szerzi be a „felesleges” kenyeret, péksüteményeket és egyéb pékárukat, a vodkakészítés során keletkezett maradékot pedig egy helyi komposztáló létesítménynek adják tovább.

Az élelmiszerbankok bizonyos, az adományozóktól kapott sütőipari termékeket gyakran azért nem továbbítanak a rászorulóknak, mert üres kalóriának számítanak. Szeszesitalfőzéshez ugyanakkor ideális alapanyagok lehetnek.

A Misadventure Vodkához rengeteg típusú kenyeret, bagelt, fánkot, croissant-t, süteményt és kekszet fel lehet használni, de a főzde a vajas fokhagymás kenyérhez hasonló termékeket azért igyekszik elkerülni.

Forrás: Misadventure Distillery

A desztillációs folyamat során a gyártók egyébként a glutént és a különböző ízesítéseket azért nagy részt el tudják távolítani a befogadott lisztes élelmiszerekből. Whit Regali, a cég társalapítója szerint a Misadventure vodkájának íze így is lágyan vaníliás, a textúrája pedig selymes. A tizenkettő desztilláláson áteső ital alkoholtartalma 40 százalék.

A Misadventure Vodkát egyébként San Diego megye egyes kiskereskedéseiben és éttermeiben lehet megvásárolni, illetve az USA 40 államában az internetről is meg lehet rendelni. A 750 milliliteres kiszerelés 24,99 dollárba kerül.

(forrás: Store Insider)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hazánk július 1-jétől a többi tagállamhoz hasonlóan szabad beutazást biztosít az uniós COVID-igazolással érkező külföldieknek. Ön szerint ez elindíthatja a nyárra a beutazást?

Kiadónk társoldalai