hirdetés

Pro és kontra vendéglátóhely újranyitás témában

A hétórai boltzár és a nyolc óra utáni kijárási korlátozás kitolását, illetve a vendéglátóhelyek részleges nyitását szorgalmazzák többen is. Sokan azonban, érvekkel alátámasztva, ellenzik.

hirdetés

Van olyan szakértő, aki már nyitna, de Dr. Falus Ferenc szerint még túl magas a pozitivitási arány. A hétórai boltzár és a nyolc óra utáni kijárási korlátozás kitolását, illetve a vendéglátóhelyek részleges nyitását szorgalmazzák politikusok és egészségügyi szakemberek.

 

A terézvárosi polgármester, Soproni Tamás szerint rengetegen fordulnak hozzájuk olyanok szociális segélyért, akik korábban a középosztályhoz tartoztak. 

Az atv híradójának Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő elmondta: egy kidolgozott szabályrendszerrel már ma nyithatnának a teraszok. A korábbi országos tiszti főorvos viszont korainak tartja az erről szóló diskurzust.

Közben Müller Cecília is megerősítette, hogy az enyhítések a tömeges oltásoktól függnek. A vírus elleni küzdelem az első, azonban a terézvárosi polgármester is felülvizsgálná a járványügyi korlátozásokat.

A november 11-én hatályba lépő intézkedések része a hétórai boltzár, az este nyolc utáni kijárási korlátozás és az, hogy az éttermek és kávézók sem fogadhatnak vendégeket. Ezeken változtatna Terézváros polgármestere a megfelelő óvintézkedések mellett. Korlátozottan ugyan, de a járvány csökkenésével szerinte a mozik és színházak nyitása is előkerülhetne. Hozzátette: a bezártság traumát okozott, a járvány mellett pedig a járványkezelésnek is vannak áldozatai.

Kunetz Zsombor egészségügy szakértő szerint a teraszok mellett a középiskolákra és a múzeumokra is kiterjedhetne az újraindulás.

A korábbi országos tiszti főorvos azonban más véleményen van. Falus Ferenc úgy véli: akkor lehetne bármilyen nyitás, ha többet tesztelnénk, és azok pozitivitási aránya nem haladná meg a három százalékot. Ez ma közel 10 százalék. 

(forrás: atv.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai