Terítési verseny Hévízen

A Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Zala megyei régiójának közös szakmai rendezvényeként tartották meg a hévízi Hunguest Hotel Panorama szállodában a II. Szabó Levente Terítési Versenyt - írja a keszthelyi Monitor Magazin.

A versenyt a 2005-évben elhunyt Szabó Levente Éttermi Mester és a 2010.évi Luxemburgi Világbajnokságon résztvevők tiszteletére rendeztek meg.

A rendezvény keretein belül zajlott a felnőtt pincérszakmában meghirdetett terítési verseny és az a szakmai bemutató, amelyre számos neves hazai szakács és cukrász hozta el a hidegkonyhai, cukrászati és artisztikai díszmunkáit. A szervezők a fiatal kezdőknek is lehetőséget biztosítottak arra, hogy bemutassák tudásukat és felkészültségüket.

A rendezvényen a Magyar Nemzeti Szakács Válogatott és a Regionális Junior Válogatott tagjai élménybeszámolót is tartottak a luxembourgi szakács, cukrász világversenyről, s az érdeklődőknek ehetőség nyílt megismerni a gasztronómiához szorosan kapcsolódó céges kiállítók termékeit is.

- Azon vagyunk, hogy minél többen látogassák meg szakmai rendezvényünket, és elégedetten távozzanak, valamint elvigyék jó hírünket a megyében és az egész országban, hiszen a kiállítás is mutatja: van mire büszkének lennünk – fogalmazott Prikryl József, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Zala megyei régiójának elnöke.

A vendégeket a város nevében köszöntő Papp Gábor polgármester hangsúlyozta: Hévíz örömmel látja, sőt, a későbbiekben is szívesen fogadja a hasonló jellegű kezdeményezéseket, hiszen részben a hazai, részben a helyi gasztronómia kínálatának bemutatása mindeddig nem kapta meg a kellő hangsúlyt és figyelmet, holott a turisztikai kínálat a gasztronómiai csodák nélkül soha nem volna teljes. (Monitor Magazin)


Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?