hirdetés

Terítési verseny Hévízen

A Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Zala megyei régiójának közös szakmai rendezvényeként tartották meg a hévízi Hunguest Hotel Panorama szállodában a II. Szabó Levente Terítési Versenyt - írja a keszthelyi Monitor Magazin.

hirdetés

A versenyt a 2005-évben elhunyt Szabó Levente Éttermi Mester és a 2010.évi Luxemburgi Világbajnokságon résztvevők tiszteletére rendeztek meg.

A rendezvény keretein belül zajlott a felnőtt pincérszakmában meghirdetett terítési verseny és az a szakmai bemutató, amelyre számos neves hazai szakács és cukrász hozta el a hidegkonyhai, cukrászati és artisztikai díszmunkáit. A szervezők a fiatal kezdőknek is lehetőséget biztosítottak arra, hogy bemutassák tudásukat és felkészültségüket.

A rendezvényen a Magyar Nemzeti Szakács Válogatott és a Regionális Junior Válogatott tagjai élménybeszámolót is tartottak a luxembourgi szakács, cukrász világversenyről, s az érdeklődőknek ehetőség nyílt megismerni a gasztronómiához szorosan kapcsolódó céges kiállítók termékeit is.

- Azon vagyunk, hogy minél többen látogassák meg szakmai rendezvényünket, és elégedetten távozzanak, valamint elvigyék jó hírünket a megyében és az egész országban, hiszen a kiállítás is mutatja: van mire büszkének lennünk – fogalmazott Prikryl József, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Zala megyei régiójának elnöke.

A vendégeket a város nevében köszöntő Papp Gábor polgármester hangsúlyozta: Hévíz örömmel látja, sőt, a későbbiekben is szívesen fogadja a hasonló jellegű kezdeményezéseket, hiszen részben a hazai, részben a helyi gasztronómia kínálatának bemutatása mindeddig nem kapta meg a kellő hangsúlyt és figyelmet, holott a turisztikai kínálat a gasztronómiai csodák nélkül soha nem volna teljes. (Monitor Magazin)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk