Tudással szerzett gasztronómia

Új koncepcióval erősít az Aria Hotel Budapest Liszt Étterme: tudást is kölcsönöz ezentúl délidőben a lunch mellé a hozzá betérőknek.

Az olvasás és a gazdagság közötti összefüggés egyértelműen kimutatható, a könyvekből megszerezhető tudás a siker egyik legfőbb biztosítéka, vallják.

Toplisták alapján készült kínálat

A világ legprogresszívebb üzletembereinek és üzletasszonyainak napirendjében meghatározó helyet foglal el az olvasás, ezért is gyarapodik az Aria Hotel Budapest Liszt Étterme a Business Lunch program keretében egy szakmai és tudományos könyvtárral, melynek kezdő köteteit a New York Times és a The Washington Post bestseller listái alapján válogatták össze és szállíttatták Budapestre", hallhattuk az ebéd bemutató programján. Aki tehát betér a fiatal séf,  Jóvér Ferenc által megálmodott üzleti ebédmenüre, ingyen kölcsönözheti ki ezeket a köteteket. 

A világ legmenőjebbjei is ismerik és elismerik a papír alapú tudást

Mi a közös Elon Muskban, Mark Zuckerbergben, Bill Gatesben és Warren Buffetben azonkívül, hogy a világ leggazdagabb emberei közé tartoznak? Mindannyian megrögzött könyvmolyok, akik rendíthetetlenül hisznek az olvasás világmegváltó erejében. Számukra a könyv a legjövedelmezőbb befektetés, hisz kimeríthetetlen tudásvágyuk tette sikeressé őket,  gazdagságuk egyik titkaként is a folyamatos önfejlesztést szokták említeni. 

Az Egyesült Államok legnagyobb befektetőjének tartott Warren Buffet szerint teljesen mindegy, hogy az ember épp hol tart az életében, folyamatosan képeznie kell magát, mert ez az egyetlen, ami sikerre vihet bámilyen vállalkozást. Míg számos statisztika szerint a világ lakossága egyre kevesebbet vesz a kezébe könyvet, addig a legbefolyásosabb üzletemberekről és üzletasszonyokról épp az ellenkezője mondható el. A Facebook alapítóatyja, Mark Zuckerberg minden két hétben egy új könyvet, míg a Microsoft megálmodója, Bill Gates évente ötven könyvet olvas el, Mark Cuban befektetőguru pedig napi három órát tölt olvasással, mert számára ez ad valódi magabiztosságot. Az amerikai televíziós műsorvezető és filantróp, Oprah Winfrey is nagy rajongója a könyveknek, az üzletasszony szerint ezek segítettek neki kitörni a szegénységből, és vezették el személyes szabadságához. 

A Library Hotel Collection tagjaként...

Az Aria Hotel Budapest a Library Hotel Collection tagja, testvérintézménye a New York-i Library Hotel, amely 6000 könyvből álló könyvtárat jegyez. A Liszt Étterem szakmai és tudományos könyvtárában épp ezért az amerikai és európai üzleti életben is jártas szakemberek, valamint a New York-i közkönyvtár közelében alakult Library Hotel Collection vezetői által ajánlott és a legfrissebb trendeket bemutató kötetek kapnak helyet.

Megtalálható lesz David Epstein Range című könyve, valamint a Washington Post szerint az év egyik legjobb vezetői készségekkel kapcsolatos könyvének nevezett Cal Newport:Digital Minimalism című műve, és jó pár más olyan különlegesség, amelyeket a világ legnagyobbjai is éppen most olvasnak, vagy olvastak a közelmúltban.

Fogd a könyvet, és vidd! 

Ezeket az motiváló műveket bárki, aki betér a Liszt Étterembe egy üzleti ebédmenüre ingyen kikölcsönözheti. Mert a vendégváróhely számára kiemelten fontos, hogy a gasztronómiát kulturális keretben értelmezze. A vendégek a Library szobában egy óra alatt el tudják fogyasztani a business lunch menüt, melyről a séf ezt mondja: "Olyan egyszerű, mégis népszerű fogások szerepelnek az étlapon, amelyek mindenkiben kellemes emlékeket ébresztenek" Ezentúl délben mindig lesz leves vagy saláta, főétel és desszert, valamint továbbra is megtalálható lesz a kínálatban a hely egyik specialitása, az Aria Burger is. 

 

Forrás: Aria Hotel / turizmusonline.hu


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.