hirdetés

Új tulajdonosnál a Grand Tokaj Zrt.

Alapítványi tulajdonba került a Tokaji borvidék legnagyobb borászata.

hirdetés

Befejeződött a Grand Tokaj Zrt. tulajdonosváltásának jogi folyamata, amelynek eredményeképpen megszűnt a magyar állam tulajdonosi szerepvállalása a Tokaji borvidéken és ezzel a teljes magyar bortermelésben.

A társaság új tulajdonosa az idei évben alapított Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány. A Grand Tokaj Zrt. a Tokaj-Hegyalja Egyetemmel való együttműködés révén, versenypiaci alapokon folytatja tevékenységét, ugyanakkor korábbi régiós integrátori szerepét is megtartja.

Megtörtént a Grand Tokaj Zrt. tulajdonos-váltásának bejegyzése, amelynek értelmében az UNESCO világörökség részét is képező Tokaj-hegyaljai borvidék egyik legjelentősebb borászataként tevékenykedő társaság százszázalékos tulajdonrészét a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány vette át.

Goreczky Gergely vezérigazgató
Goreczky Gergely vezérigazgató

„A modellváltás eredményeképpen immár teljes egészében piaci alapokra helyezve tudjuk tovább folytatni a munkánkat, és építeni a vállalat pozícióit a minőségi borok termelése és értékesítése területén. Eközben a sárospataki székhelyű Tokaj-Hegyalja Egyetemmel induló közös munka megteremti a lehetőségét annak, hogy jól képzett, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező fiatal szakembereket is a társasághoz tudjunk vonzani” – fejtette ki Goreczky Gergely, a Grand Tokaj Zrt. vezérigazgatója.

A cégvezető hozzátette: fontos, hogy az integrátori szerződéseken keresztül a vállalat továbbra is kiszámítható partnere tud lenni a helyi szőlőtermesztőknek. A minőségi alapanyagtermelésre képes termelők a jövőben is biztosan számíthatnak a Grand Tokaj Zrt. partnerségére. A legnagyobb tokaji borászat már évek óta állami forrás nélkül, stabil gazdálkodás mellett készít kiváló borokat a felvásárolt, ellenőrzött minőségű alapanyagból, Áts Károly főborász irányításával.

A Grand Tokaj Zrt.-ről:

A Grand Tokaj Zrt. a Tokaji Borvidék legnagyobb felvásárlója, borászata, kulcsszereplője. Tevékenysége elsősorban a szőlőalapanyag termelésére és felvásárlására, borkészítésre és borértékesítésre, valamint borkóstoltatásra épül. 67 hektáros saját szőlőterülettel rendelkezik több neves dűlőben, emellett közel 800 hektár területről, több mint 900 kistermelőtől vásárol fel szőlőt. 

(forrás: gwc.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk