hirdetés

Újabb Michelin-csillagos étterem húzza le a rolót

Michael Deane északír séf 1997-ben nyitotta meg Deanes EIPIC nevű éttermét, mely egy éven belül meg is kapta a Michelin-csillagot. Most azonban a bezárás mellett döntöttek, mert a működésük túl drágának bizonyul – mind a vendégek, mind az étterem számára.

hirdetés

Bár a hagyományos fine diningnak még mindig van piaca, ez a piac egyre zsugorodik. Emellett szintén nem könnyű megfelelő munkaerőt találni megfelelő szintű elkötelezettséggel és tudással - adta hírül a Roadster.

Michael Dean egy másik belfasti éttermében, a Deanes Love Fish-ben, 2020-ban / fotó: Roadster
Michael Dean egy másik belfasti éttermében, a Deanes Love Fish-ben, 2020-ban / fotó: Roadster

Nem a Deanes EIPIC az egyetlen fine dining étterem, amely lehúzza a rolót. Januárban a Noma is bejelentette, hogy bezár, a tulajdonos René Redzepi pedig azt mondta, hogy a fine dining üzleti modell „fenntarthatatlan”.

Augusztusban azután az angol-francia sztárszakács, Michel Roux Jr. jelentette be, hogy jövő januárban bezárja két Michelin-csillagos londoni éttermét, a Le Gavroche-ot, hogy jobb egyensúlyt találjon a munka és a magánélet között.

Magyarországon is rendszeresen érkeznek hírek étterembezárásokról, legutóbb például a Balaton legjobbjaként emlegetett vendéglátóhely intett búcsút, legalábbis eddigi formájában.

Tovább olvasok >>

(forrás: Roadster)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk