hirdetés

Veszélyben a dalmát sonka az enyhe tél miatt

A szokatlanul meleg december miatt jó néhány dalmát sonkatermelő kényszerült arra, hogy kidobja a már szárításra előkészített hús egy részét - írja a Total Croatia News híre alapján a Roadster.

hirdetés

A sonka sózásához a két-nyolc fokos hőmérséklet az ideális, ha ennél enyhébb az idő, könnyen megromolhat a hús. A megfelelő időjáráshoz pedig a hideg és száraz bóra szél is hozzájárul, ami idén meglehetősen későn érkezett meg.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

Az időjárási bizonytalanságok miatt sajnos egyre több gyártó fordul el a hagyományos eljárásoktól. A füstölőházakat ellenőrzött körülményeket garantáló üzemekre cserélik le, amik az Európai Unió társfinanszírozásával épülnek.


hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk