Vinalies 2013: érmes magyar borok

Lezajlott a 2013-as év első komolyabb nemzetközi borversenye, ahol az idei évben 50 magyar bor mérettetett meg a nemzetközi mezőnyben. A 19. alkalommal Párizsban lebonyolított, több nemzetközi szakmai szervezet védnökségét is élvező versenyen 8 arany és 11 ezüst érmet nyertek hazánk borai.

Statisztikai adatok:

Benevezett borok száma: 3424
Nevező országok száma: 43
Összes kiosztott érmek száma: 1024 db (256 arany, 768 ezüst)
Érem kiosztási arány: 29,9% (arany: 7,5%, ezüst: 22,4%)
Nevezett magyar borok száma: 50 db (100%)
Magyar arany érmek száma: 8 db (16,0 %)
Magyar ezüst érmek száma: 11 db (22,0%)

Magyar eredmények 2013-ben:

Arany érmes:

Nyakas Pince Zrt. - Budai Irsai Olivér 2012
Dúzsi Tamás és Családja Szegzárdi Borászati Kft. - Görögszó 2009
Pannon Tokaj Kft. - Tokaji Aszú 6 puttonyos Dominium 2006
Disznókő - La maison jaune 6 puttonyos 2008
Chateau Henye - Tokaji Aszú 5 puttonyos
Tokajicum Borház Kft. - Tokaji Reneszánsz cuvée 2010
"Bock Borászat" Kft. - Bock Cuvée 2008
"Bock Borászat" Kft. - Libra Cuvée 2009

Ezüst érmesek:

Gál Szőlőbirtok és Pincészet - Gál Cserszegi fűszers 2012
Nyakas Pince Zrt. - Budai Irsai Olivér 2012
Törley Kft. - Szent István Irsai Olivér 2012
Vesztergombi Bt. - Cabernet Sauvignon 2009
Twickel Szőlőbirtok Kft. - Chateau Kajmad 2009
Chateau Henye - Tokaji Classic Aszú 5 puttonyos 2007
Disznókő - La maison jaune 3 puttonyos 2008
Tokaj Kereskedőház Zrt. - Tokaji Késői Arany Grand Selection 2011
"Bock Borászat" Kft. - Cabernet Sauvignon Selection 2009
Vylyan Vinum Borászati Kft. - Vylyan Montenuovo Cuvée 2009
Csányi Pincészet ZRT. - Cuvée Kővilla Válogatás 2009

Forrás: Borkultúra


Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?