hirdetés

A debreceni Accor-házat ünnepélyesen (is) átadták

Bár már egy hete nyitva vendégei előtt a debreceni Mercure Hotel, most hivatalos keretek közt is átadták.

hirdetés

Magyarország egyik legnagyobb, legdinamikusabban fejlődő városának szüksége van modern szállodára, ezért is kiemelkedő jelentőségű a most átadott Mercure Hotel a város szívében, mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely Debrecenben a szálloda átadóünnepségén vasárnap.

Fotó: MTI/Balázs Attila
Fotó: MTI/Balázs Attila
    

Horváth Péter, a Turisztikai Fejlesztési Ügynökség vezérigazgatója hozzátette, a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében 100 szoba feletti szállodák építésére lehetett pályázni, így nyert el a  8,5 milliárd forintos debreceni beruházás 3,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást.
Szűcs Gyula, a Szinorg Universal Zrt., a beruházást végrehajtására létrehozott Bajcsy Invest Kft. tulajdonosának elnök-vezérigazgatója elmondta, nehéz körülmények közepette jutottak el a mai napig, a szálloda átadásáig. A négy emeleten 135 szoba, 20 apartman fogadja a vendégeket, étteremmel, kávézóval, fitneszteremmel, három konferencia - és tárgyaló teremmel.

Fotó: MTI/Balázs Attila
Fotó: MTI/Balázs Attila

A magyar állam és a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatása lehetővé tette, hogy elhozzák Debrecenbe az első nemzetközi brandet, az Accor Csoport tulajdonában lévő Mercure-t, amelynek tagja az új szálloda.    
Debrecenben gőzerővel fejlődik a turizmus, hangzott még el, a pandémia előtti utolsó békeévében - 2019-ben - a vendégéjszakák száma 502 000 volt, és ezt a számot az idén is elérik. Jelentős szerepet tölt be a város turizmusában az eseményturizmus - virágkarnevál, úszó VB, nemzetközi salakmotor verseny -, és ezek megkövetelik a megfelelő színvonalú szálláshelyek meglétét - fejtette ki.
    

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!


Meghosszabított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk