hirdetés

A migránshotel ugródeszka is lehet

Sokan lépcsőfoknak tekintik a Práter melletti, világon egyedülálló migránshotelt, a Magdas-t.

hirdetés

A Bécs felé vezető vonatúton, a hegyeshalmi határnál mindenki felkapja a fejét, mert csak annyit értünk a hangosbemondó szövegéből: zrrrprrr-shalom. Ami a mai, egyre jobban migránsozó világban igencsak furcsán hat...

RECEPCIÓS NINCS, RESA IS TOVÁBBLÉP

... Fehér kendőt viselő hölgy a recepciós, kiderül, ő Resa Szíriából, és négy éve menekült Bécsbe, több határon át. Testvéreit, családját Damaszkuszban hagyta hátra, nem tud róluk semmit, mondja, miközben adja a kulcsokat, és elmondja a hotel házirendjét. Resa tökéletesen beszél németül, angolul, supervisor végzettséget szerzett front office menedzserként. A Magdas az első munkahelye, de nem az utolsó, amint teheti, odébbáll.

(...)

BÁSTYA ELVTÁRSNAK IS TETSZENE

Már csak a kőhajításnyira lévő Práter elárvult óriáskereke meg zúgó barlangvasútja miatt is eszünkbe jut Bástya elvtárs, Bacsó Péter A tanú című filmjének egyik kultikus figurája. Aki a Magdasban, ha ide szállítaná a Volga, bizonyára otthon érezné magát. Az épület ugyanis mindenre emlékezteti a vendéget, csak éppen egy új, izgalmas koncepciójú, modern hotelre nem.

(...) 

KAPASZKODÓK A FALON, RENDŐR A SARKON

A Magdas szinte mennyei nyugalmat áraszt, szobáinak berendezése akár derűsnek is mondható, már aki szeret megmerítkezni a retró hangulat világában. Lámpabúráit mintha gondos nagyanyókezek horgolták volna, mosdóiban a zuhanynál, a vécénél kapaszkodók a falon a biztonságos közlekedéshez, több tolószék is beférhet egyszerre a szobákhoz közlekedő tágas teherliftbe.

(...)

„Tudunk békében együtt élni velük”

Abdul készít egy finom teát a bárban, és miközben kortyoljuk, Gabriela Sonnleitner ül mellénk, a Magdas-csoport vezetője, a ház igazgatónője, aki több fontos funkciót is ellát a szociális vállalkozáson belül.

Hogyan találják meg a munkavállalóikat? Netán menekülttáborokban keresgélnek?

Mindenkinek, aki nálunk dolgozik, rendezett papírjai vannak: már korábban megkapták a menedékjogot, legálisan dolgozhatnak Ausztriában. Ez nagyon fontos nekünk is, mert be kell tartanunk a törvényeket. Sok intézménnyel működünk együtt, akik a menekültekkel foglalkoznak, van kapcsolatunk az országos munkaerő-ügynökségekkel, de néha hirdetésben is keresünk embert – a honlapunkon most is ott szerepel, hogy épp recepciósra van szükségünk a szállodában.

Találnak elég, megfelelő képzettséggel rendelkező szállodai dolgozót, vagy önök képzik ki őket a különböző feladatokra?

Az nagyon szerencsés helyzet, ha valakinek van megfelelő képzettsége, de sajnos ritkán fordul elő. A mi munkavállalóinknak nem kell rendelkezniük szakmai tudással, azt mi megtanítjuk nekik – elég, ha a tervezett álláshoz szükséges németnyelv-tudással rendelkeznek. De néha ez sem egyszerű: egy takarítónőnek vagy konyhalánynak nem kell tökéletesen tudnia a nyelvet, de a recepcióspultban a német mellett angolul is kell tudni beszélni. 

(...)

 

A teljes cikket a Turizmus & Vendég áprilisi számában olvashatják. Fizessenek elő bátran! Nem bánja meg!

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk