hirdetés

A séf, aki a Balaton legjobb reggelijére készül

Barka Áronról van szó, aki Budapestről  a Balaton északi partjára költözött: március 1-től ő a balatonfüredi Hotel Silverine Lake Resort konyhájának vezetője, executive chef-je.

hirdetés

A séf korábbi munkahelye, a Dohány utcai Continental Hotel Budapest - ahol Áron a ház ARAZ éttermét a nyitástól, 2010 szeptemberétől vezette -, egy 272 szobás szálláshely, ahol úgy jelen lenni nap mint nap, hogy közben a szálloda a pandémia miatt kényszerűségből zárva tart – ez az ott dolgozók számára óriási kihívás. Annak pedig, aki megszokta a napi folyamatos munkát, feladatokat – különösen idegőrlő megpróbáltatás.

Barka Áron executive chef
Barka Áron executive chef

Pestről a Balatonhoz

Barka Áron tehát váltott: idén tavasztól a balatoni négycsillag superior minősítésű ház konyháját vezeti, és azt mondja, már most örül annak, mennyi terve vár megvalósításra, milyen sok munka és szép feladat vár rá. Egy olyan helyen, ahol a főszezon közeledtével egyre több lesz a foglalás, a ház megtelik élettel, vendéggel, ahol örömmel vezetheti a konyhát. 

Biztos lesz négy fontos változás

Négy példát is megemlít tervei közül. 

Az egyik, hogy alapvetően a környékről beszerzett, helyi termelőktől vásárolt alapanyagokból készít olyan reggelit a konyhán csapatával, amely joggal pályázhat majd a Balaton legjobb reggelijének címére.

BBQ-programokat, hangulatos sütögetést tervez a szabadtéri pool partján – szintén a vendégek örömére, ahol a hangulatos boresteket is folytatják.

A ház kávézó-teraszát új koncepcióval nyitják meg.

Végül pedig elárulja, az étterem teraszát – amely kívülről, a sétány felől is látogatható – mind délben, mind az esti órákban megnyitják az arrajáró helyiek és nyaralók számára, nemcsak a ház vendégei látogathatják, délben menüvel várják a vendégeket, este pedig á la carte kínálat szélesíti a ház gasztropalettáját.

Hamarosan nyitás

A füredi ház ügyvezető-igazgatónője, Rádóczy Andrea elmondta, nagyon várja már az új séffel a közös munkát, és azt, hogy végre megteljen élettel, vendégekkel a ház. A Balaton szerinte - tősgyökeres füredi lakosként neki elhihetjük -, télen-nyáron meseszép, a szállodában időközben felújítottak 56 kétágyas szoba, valamint 9 lakosztály közül jónéhányat, és amint lehetőségük adódik, új konyhai koncepcióval megnyílik végre a ház.

 

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai